fbpx
Subota , 20 Aprila 2024

Dodik: Šaljemo novac Ukrajini, primit ćemo njihovu djecu!

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je u Prnjavoru da će entitet Republika Srpska u narednim danima doznačiti po 100.000 KM ukrajinskoj crkvi i udruženjima kako bi mogli otpočeti određene aktivnosti da se pomogne njihovim sunarodnicima u ratom zahvaćenoj Ukrajini.

Dodik je danas sa entitetskom predsjednicom Željkom Cvijanović i ministrima u Vladi Republike Srpske u Prnjavoru održao sastanak sa predstavnicima te opštine i ukrajinske nacionalne zajednice.

Nakon sastanka on je izjavio da je dogovoreno da se podrži prikupljanje humanitarne pomoći koja bi putem udruženja, Crvenog krsta Republike Srpske, “Karitasa” i drugih dostupnih kanala što je brže moguće bila dostavljena na adrese za koje Ukrajinci u Prnjavoru i udruženja iz Republike Srpske misle da je treba usmjeriti.

“Ukoliko se pokaže potreba, a znajući da su djeca iz Republike Srpske ranije išla u Ukrajinu u vremenu kada ovdje nije bilo grijanja, struje i drugih uslova, spremni smo da participiramo u smještaju djece iz Ukrajine i njihovom ugodnom boravku ovdje, nastavku školovanja i svemu što je potrebno”, istakao je Dodik.

On je ponovio da “RS podržava teritorijalni integritet Ukrajine i želi da se što prije prekine rat”.

“Iskazali smo spremnost da i sada dok traju sukobi pokušamo da zajedno kroz udruženja i vjersku zajednicu vidimo šta možemo ljudima konkretno pomoći jer je ukrajinski narod pomagao ljude u Bosni i Hercegovini, pogotovo gdje je njihova zajednica u vrijeme kada je nama bilo veoma teško, kada je ovdje bio rat i zato iz moralnog i svakog drugog razloga treba da budemo zajedno sa njima”, rekao je Dodik.

 N1 

Pročitajte i ovo

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice u 64. godini života. Ukop i misa zadušnica …