fbpx
Utorak , 28 Septembra 2021
Reumal

Poklon s neba: Kiša pala i ugasila požar kod Tomislavgrada

U srijedu se ponovno aktivirao požar u Roškom Polju kod Tomislavgrada koji je zbog bure ugrozio kuće i imovinu mještana.

“Na dijelu zaseoka Vojkovića i Radoša požar je naglo buknuo te se velikom brzinom počeo spuštati do prvih obiteljskih kuća u Roškom polju. U tom valu vatrene stihije izgorio je traktor u vlasništvu jedne obitelji”, kazao je Feni komandant Profesionalne vatrogasne jedinice Tomislavgrad Mate Jurčević.

Dodao je kako je u današnjem gašenju požara sudjelovalo oko 100 osoba, uglavnom mještana Roškoga Polja i vatrogasaca, a u pomoć je priskočila i rodbina iz drugih duvanjskih sela.”Gasilo se svim i svačim, nije bilo dovoljno vatrogasne opreme, ali proritet su bili ljudi i kuće, dok je ostalo bilo u drugome planu”, kazao je Jurčević.

U gašenje požara pritekao je i radni stroj porodice Kovačević iz Tomislavgrada, “a o kakvoj silini požara je riječ, govori i to da je vatra prešla preko njega, na sreću ne zapalivši ga”.

“Kada su gasitelji mislili da je sve izgubljeno i da se ne mogu dalje boriti, pala je toliko željena kiša i ugasila požar”, kazao je Jurčević.Jurčević je kazao kako je nakon kiše na Roškom Polju pao grad te uništio poljoprivredne kulture što je, po njegovim riječima, još jedna nevolja koja je zadesila taj kraj.

Pročitajte i ovo

Pomozimo Tariku Juhiću da dobije borbu za život: Za operaciju tumora treba 50.000 KM

Mladom Tariku Juhiću je prije tri godine dijagnosticiran tumor mozga te od tada prolazi kroz …