fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Napokon se oglasio i Milorad Dodik o situaciji u Ukrajini

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kazao je danas da podržava teritorijalni integritet Srbije, BiH, pa tako i Ukrajine.

Na pitanje novinara, da li će Predsjedništvo BiH imati jedinstven stav po pitanju Ukrajine, rekao je:

Uvijek i uobičajeno nećemo imati jedinstven stav”.

Rekao je i da će “ostati neutralni, te se neće pridruživati sankcijama EU”, piše N1.

“Kao što podržavam teritorijalni integritet Srbije, kao što podržavam teritorijalni integritet BiH i ne želeći da ga mijenjam, naravno da podržavam i teritorijalni integritet članica UN, ovaj put riječ je i o Ukrajini”, naveo je Dodik, piše N1.

Naime, Dodik je danas prisustvovao press konferenciji povodom Svjetskog dana borbe protiv rijetke bolesti, gdje je obećao finansijsku pomoć Fondu kako bi mogli da nabave neometano sve lijekove.

“Došao sam danas da se upoznam sa svim aktivnostima. Za razliku od njih koji žive sa tim, ono što sam ja čuo me duboko emotivno dodirnulo i još uvijek sam pod snažnim utiskom. Drago mi je da smo kao društvo uspjeli da uradimo važan korak i da formiramo Fond solidarnosti i taj Fond je ostvario svoju ulogu i ostao je potpuno čist u smislu svih aktivnosti koji vodi”, kazao je Dodik.

Obećao je i da će se ostvariti nabavka lijekova, na način tako što će se izvršiti izmjene i dopune zakona, kako bi Fond mogao da nabavi neometano sve lijekove.

“Sredstva će se obezbijediti putem Fonda. Na ovaj način pratiti će se njihovo liječenje do kraja života, to neće biti na neki period, nego svo vrijeme dok je to neophodno”, rekao je Dodik.

Novinarima je poručio da je Svjetski dan borbe protiv rijetke bolesti, glavna vijest.

Stanimo malo, budimo ljudi, ostavimo Ukrajinu i Rusiju”, kazao je Dodik.

Radiosarajevo.ba

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …