fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Preminula prijateljica medicinske sestre koja je UKC RS optužila i digla na noge

Medicinska sestra Vanja Subašić, koja je na društvenim mrežama optužila rukovodstvo UKC Srpske za nestašicu lijekova neophodnih teško oboljelima, na svom Facebook-u objavila je da je njena prijateljica preminula u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

“Nažalost! Tužna vijest! Moja prijateljica, lavica, majka, borac, pile malo, sićušno i dobro. Sinoć je preminula na odjeljenju! Slučajno saznadoh, jer sam zvala odjel da pitam sta bi trebalo danas da donesemo! Molim sve koji su donirali lijekove i novac, da se izjasne gdje i kako da im se isto vrati nazad. Ili, ako želite, da novac preusmjerite za sahranu ili porodici”, navodi se u objavi.

Podsjetimo, Subašićeva je juče u video objavi na društvenim mrežama, poručila da UKC Srpske nikada nije imao gore rukovodstvo.

“Moja kolegica je onkološki pacijent, u teškom je stanju jer nema lijekova. Dobila sam spisak lijekova koje moram da nabavim – ja ili njena porodica, koji koštaju preko 300 KM i to samo za dan-dva. Za ležanje u bolnici teški pacijenti moraju imati po par hiljada maraka kako bi nabavili lijekove koji su im potrebni za liječenje. Ovo je strašno, kako žena da se oporavi. Žena je u teškom stanju, a mora da razmišlja kako nabaviti lijekove. Kažu – refundiraće”,  – rekla je između ostalog Subašićeva, naglasivši da je to strašno, piše Srpska info.

Iz UKC Srpske oglasili su se povodom njenog istupa, naglasivši da u ovoj zdravstvenoj našoj ustanovi nijedan pacijent nije ostao bez zdravstvene zaštite i njege.

“Društvene mreže i medijski prostor nisu mjesto gdje se rješavaju interna pitanja ustanove, jer postoje jasno utvrđeni mehanizmi kojim se isti rješavaju. Kako bi javnost, a i naši građani, bili upoznati sa istinom, važno je naglasiti da, kada je riječ o nabavci lijekova, Fond zdravstvenog osiguranja RS sprovodi zajedničku javnu nabavku za potrebe svih zdravstvenih ustanova u Srpskoj, pa tako i za UKC RS. Činjenica je da nekad dođe do zastoja u redovnom snabdijevanju, ali su to procesi kojima UKC Srpske ne upravlja, a nedostatak pojedinih lijekova se rješava na dnevnom nivou”,  saopštili su iz UKC RS, naglasivši da nemaju namjeru da ulaze u lične motive i porive javnog istupanja pomenute radnice.

Pročitajte i ovo

Hadž će ove godine obaviti 14 Fojničana i Fojničanki

Nešto više od mjesec dana je ostalo do obavljanja 5. islamske dužnosti, hadždža. Sa fojničke …