fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Najveći mubarek u historiji Karaule: Merzuk ef. Grabus ponio titulu hafiza Kur'ana Časnog!

Na Facebook stranici “Džemat Karaula” osvanula je prelijepa vijest, kako su napisali desio se “najveći mubarek u historiji Karaule, Allah nas je počastio”.

Njihov status prenosimo u cjelini:

“U nedjelju, 13. februara 2022. (12. redžeb, 1443. h.g) zahvalni smo Uzvišenom Gospodaru na velikoj radosti kojom je blagoslovio naš džemat i dao nam da budemo neizmjerno ponosni, jer smo dobili drugog HAFIZA- IMAMA u historiji Karaule! Želimo podijeliti veliku radost sa svim džematlijama Karaule i svim drugim vjernicima i svečano objaviti:

MERZUK ef. GRABUS, sin ponosnih roditelja Jusafa i Mirsade, danas je proučio posljednje ajete Kur'ana Časnog pred komisijom Rijaseta IZ i stekao počasnu titulu HAFIZA KUR'ANA ČASNOG!

Hafize naš, srca punog radosti i ponosa želimo ti čestitati ovaj neizmjerno veliki uspjeh, koji mi osjećamo i svojim, jer si ti naš… Allaha molimo da te učvrsti, zavoli te i bude zadovoljan s tobom, a mi to svakako već jesmo! Srca svih džematlija Karaule, ali i svih drugih dobrih ljudi, sigurni smo, su ispunjena srećom i ponosom zbog tebe!

Allahu, Tebi je svaka hvala, a mi ti Gospodaru zahvaljujemo na ovom mubareku kojim si nas počastio i molimo te da NAŠ HAFIZ bude samo prvi od mnogih koji će krenuti putem Kur'ana i daj nam bereket u ovoj počasti!
Hvala Ti Gospodaru!
HAFIZE NAŠ, PONOSNI SMO!!!”

Ova njihova obavijest nije sve, kako su kazali na stranici, za hafiza su pripremili i iznenađenje!

Prije par noći, nakon jacije namaza, džematlije sa muške i ženske halke, su priredile skroman, ali od srca pripremljen, doček iznenađenja svom efendiji, imamu, muallimu, muhaffizu i hafizu Merzuk ef.!

Pročitajte i ovo

Influenserica Adna Helić nakon izlaska iz pritvora: “Najveća snaga koju čovjek može da nosi sa sobom je čista savjest”

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije “Black Tie 2” u Sarajevu, puštena …