fbpx
Subota , 24 Februara 2024

Tinejdžer kojeg je udarilo vozilo na Drveniji je sin Danisa Tanovića

Tinejdžer kojeg je vozilom udario Benjamin Spahović u sarajevskom naselju Drvenija u petak navečer je sin bh. oskarovca Danisa Tanovića. Riječ je o maloljetnom Orhanu, što su potvrdili njegovi roditelji.

Danis Tanović sa suprugom Maelys ima petero djece, a Orhan je njihovo treće dijete i prvi sin u porodici. Orhan još nije napunio 17 godina, a rođen je u maju 2005. godine u Parizu.Povodom nesretnog događaja danas se prvi put oglasio bh. oskarovac.

“Hvala vam svima koji ste uz nas u ovom teškom trenutku. Hvala policajcu koji se zadesio na mjestu nesreće i odmah zatražio pomoć, hvala Hitnoj Pomoći na brzoj intervenciji, hvala osoblju KUM-a i svim doktorima koji su pomogli da Orhan preživi prve kritične trenutke. Nadamo se da će Orhan biti dobro i da će nam se uskoro vratiti. Čuvajte, volite i pazite svoje bližnje”, napisao je bh. reditelj na Instagramu.

Izvor: Instagrama
Izvor: Instagrama

U ovom teškom trenutku za njihovu porodicu se oglasila i Danisova supruga koja je zamolila sve da se mole za njenog sina.

“Moj predivni sin Orhan treba vašu ljubav upravo sada. Ovo je njegova stara slika. On je sada zgodan, ljubazan i snažan 17-godišnjak, koji ispunjava naše dane radošću i životom. U petak ga je udario automobil koji je vozio prebrzo. O njemu brine najprofesionalnije i najposvećenije medicinsko osoblje i znam da je u najboljim rukama. Molim se za njegov potpuni oporavak. Molimo vas da nam se pridružite svojim molitvama. Hvala vam”, napisala je Maelys de Rudder.

Kako je rekao u jednom intervju 2009. godine, nakon preseljenja iz Pariza u Sarajevo kako bi bio uz bolesnu majku, jedan od razloga povratka u BiH jeste i želja bh. reditelja da njegova djeca nauče i bosanski jezik.

Prema nezvaničnim informacijama 17-godišnjak je stabilno, ali i dalje je pod budnim okom ljekara s obzirom na tešku povredu glave odnosno hematom. Njega je vozilom Porsche udario Benjamin Spahović nakon čega je uhapšen, a u subotu navečer predat u nadležnost Tužilaštva KS.

Pročitajte i ovo

Saobraćajna nesreća u Kiseljaku, vozač kamiona pobjegao sa mjesta nesreće

Jutros oko 6:30 sati, na području Kiseljaka u mjestu Gromiljak, došlo je do saobraćajne nesreće …