fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Kakvo vrijeme nas očekuje: Za vikend zahlađenje i kiša

Danas u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U ostatku zemlje sunčano uz umjeren porast naoblake poslije podne. Lokalni pljuskovi su moguća u Hercegovini zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20 stepeni, na jugu do 22, a dnevna od 26 do 32 stepena.

Sutra, pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne kiša, jači pljuskovi i grmljavina se očekuju u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a u ostatku dana i tokom noći širom zemlje.

Obilnije padavine u zapadnim, sjeverozapadnim, sjevernim područjima Bosne i većem dijelu Hercegovine. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 23 stepena, a dnevna od 21 do 27, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 29 stepeni.

Drugi dan vikenda, oblačno i osjetno svježije vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U Hercegovini je moguća i grmljavina. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 24 stepena.

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …