fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Strašno mučenje životinje u BiH: Štene bacio u hladnu Sanu

Policijska stanica u Sanskom Mostu istražuje slučaj pokušaja mučenja i ubijanja životinje. Kako pišu Nezavisne, trenutno se traga za osobom koja je u proteklu subotu, u popodnevnim satima, na lokalitetu naselja Jezernice u rijeku Sanu bacila štene.

Prema riječima očevidaca, nepoznati muškarac se dovezao biciklom, te se potom, držeći malo crno štene u ruci, spustio niz obalu do rijeke i potom bacio štene u hladnu vodu.

Ovaj prizor su vidjeli slučajni prolaznici i ribolovci na drugoj obali i kada su zagalamili na muškarca, on je sjeo na biciklo i potom se udaljio u nepoznatom pravcu.

Na svu sreću, psić je uspio isplivati na obali i spasiti se, a očevici su uspjeli fotografisati zlostavljača, a slike su postavljene na društvene mreže.

Ovaj neljudski i beskrupulozni postupak zgrozio je ovdašnju javnost, a objava je u velikom broju podijeljena na društvenim mrežama i internetskim portalima, nakon čega se u istragu uključila i policija.

Ubijanje i mučenje životinje je po Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja krivično i za njega su zaprijećene stroge sankcije.

Radiosarajevo.ba

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …