fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Čović gostovao na RTRS-u: Republika Srpska je činjenica, stvarnost, dio Ustava

Lider HDZ-a Dragan Čović gostovao je u emisiji Telering na RTRS-u gdje je rekao kako zajedno sa Miloradom Dodikom vodi politiku da rata više nikada ne bude, te da je to jedan od razloga što je bilo važno da dođe u Narodnu skupštinu Republike Srpske.

“Učinit ćemo sve da kroz razgovore dođemo do dogovora kako više ne bi bilo nijedne žrtve politike”, rekao je Čović.

On je naglasio da rat nikako nije opcija.

– Republika Srpska je činjenica, realnost, od Dejtona pa nadalje, i svi oni koji se zaklinju u Ustav Bih, ona je dio Ustava. Činićemo sve kroz razgovore, pa ako treba da traju još tri mjeseca oko Izbornog zakona, još tri godine, a da ni jedne žrtve ne bude – poručio je Čović.

Smatra da su razgovori o Izbornom zakonu pri kraju, te da će Hrvatski narodni sabor na sjednici zakazanoj za 19. februar zauzeti jasan stav o budućnosti hrvatskog naroda, kada je riječ o ovom zakonu.

– Vjerujemo da je odlukom Ustavnog suda Izborni zakon rasterećen određenih članova koji se tiču domova naroda, te dok se oni ne dopune, nećemo imati uslove za održavanje izbora – rekao je Čović i dodao da očekuje da će pregovori o izmjenama Izbornog zakona BiH uskoro biti završeni.

Pročitajte i ovo

Prava ljubav! Priča o Armini i Saudinu, slabovidnoj djevojci i slijepom mladiću iz Kiseljaka

Jedna divna priča o ljubavi, a o ljubavi treba pričati uvijek, našla se u Sarajevu. …