fbpx
Utorak , 23 Aprila 2024

Mirsada Mekić: “Postalo mi je neprijatno”

Žena sjajnog vokala, Mirsada Mekić još jednom je dokazala da joj je mjesto na Grandovoj sceni te potvrdila svima da nikada nije kasno za ispunjenje svog cilja. Iako je tek drugi krug takmičenja, kandidatkinja priznaje da je stekla veliku popularnost i da se mnogo toga promijenilo od kada je dio Žikine emisije.

– Svašta se promijenilo, od toga da je dolazila jedna televizija da pravi posebnu emisiju za mene. Odnos mojih prijatelja i ljudi koji sa mnom rade je isti, mada oni su ovo i očekivali od mene jer ja pjevam godinama. Oni meni kažu da pjevam baš onako kako pjeva izvorni pjevač, znači i tačka i zarez- kazala je Mirsada.

IMG_9649.JPG

Mirsada neskromno priznaje da čestitke i pohvale na njen račun stižu sa svih strana, ali ona ne dozvoljava da to utiče na njen rad i trud koji ulaže u svoj glas.

– Prepoznaju me, čestitaju mi, ali stvarno baš nijedan negativan komentar nisam dobila gdje god da sam otišla. Meni bude malo neprijatno jer sam ja stvarno skromna što se svega tiče i ne lebdim. I kad sam išla do Mostara svi kažu da gledaju emisiju i prate sve- istakla je Mirsada.

IMG_9201.JPG

Takmičarka je od malih nogu bila veliki ljubitelj muzike ali do skoro nije imala hrabrosti da javno pokaže svoje umijeće, sve dok je prijateljica nije prijavila za popularni muzički šou. Iako su njen talenat svi prepoznali, zanimalo nas je kako teku njene pripreme pred Žikinu emisiju.

– Smiješno mi je malo sad to da kažem, ali onaj ko me poznaje zna da se zaista ne pripremam. Ja dolazim iz daleka, meni je veći problem put (smijeh) i za sve ono što ide uz to. Recimo prijateljice mi pomažu oko stajlinga, evo i sad su mi pripremile haljine. Jednostavno ja sve ove pjesme pjevam i privatno tako da stvarno nemam nekih posebnih priprema- otkrila je pevačica.

IMG_9671.JPG

I profesionalcima se dešava da na nastupima dožive peh, te nam je otkrila koliko je snalažljiva u nepredviđenim situacijama.

– Desilo mi se da sam zaboravila strofu, ali dobro i to se dešava. U tim trenucima ja ponovim prvu strofu ako drugu ne znam ili jednostavno samo refren otpjevam- ispričala je Mirsada kroz smijeh i dodala da nije do sada pjevala u kafanama.

IMG_9731.JPG

Upoznali smo je kao ženu koja uživa u pjevanju starih narodnih pesama, što izvrsno radi, pa nam je ispričala kako izgledaju njeni nastupi budući da nikada nije zapjevala u kafani.

– Nikada nisam pjevala u kafanama, iako mislim da je tamo lakše, ipak se ne izgovaraju sve riječi, nekako je sve opuštenije i pjevaju se pjesme koje će razveseliti goste. Verujte mi kada sam na nekoj proslavi puno svijeta mi traži da pjevam one tihe i stare pjesme uz koje slušaju tekst, mogu da sjede, pijuckaju i uživaju- ispričala nam je veteranka.

Šta je Mirsada još sve otkrila pogledajte u videu ispod.

grand.online

Pročitajte i ovo

Fojničanin Danis Hasanhodžić – Mladi borac sa velikim snovima

U srcu Bosne, rođen je budući šampion – Danis Hasanhodžić. Sa samo šest godina, Danis …