fbpx
Srijeda , 7 Juna 2023

Hoće li policijski službenici intervencije obavljati pješice?

U zajedničkom saopštenju svih kantonalnih sindikalnih podružnica navedeno je da radnici neće tolerisati ovakvo ponašanje ionako preplaćenih skupštinskih zastupnika

Predstavnici svih kantonalnih sindikalnih podružnica i udruženja još jednom su apelovali na skupštinske zastupnike i političke predstavnike u Unsko-sanskom kantonu (USK) da hitno izglasaju potrebne financijske dokumente, odnosno deblokiraju rad i funkcioniranje ustanova i institucija.

Iz Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja poručeno je da izglasavanje Odluke o privremenom financiranju ne bi smjelo biti političko pitanje.

-Žalosno je da egzistencija tolikog broja ljudi zavisi od političkih relacija u našem kantonu. Nažalost moram reći da se iskreno nadamo kako će se skupštinski zastupnici ili njihovi stranački šefovi što prije dogovoriti i formirati jasnu političku većinu u Skupštini USK, kako bismo svi dobili ono od čega živimo. Mislim da je to zaista ponižavajuće. Naravno, u protivnom bit ćemo prinuđeni svoja radnička prava tražiti raspoloživim zakonskim procedurama i mogućnostima – rekla je predsjednica ovog sindikata Zehra Hadžić.

U zajedničkom saopštenju svih kantonalnih sindikalnih podružnica navedeno je da radnici neće tolerisati ovakvo ponašanje ionako preplaćenih skupštinskih zastupnika. Konkretno, iz Sindikata sudova i Tužilaštva USK poručeno je kako ih ne zanimaju političke igre i prepucavanja, već ono što su svojim radom zaradili.

-Krajnje je vrijeme da svi zastupnici u Skupštini USK počnu raditi ono za što su itekako dobro plaćeni, te na taj način omoguće i plate svim ostalim budžetskim korisnicima – kazao je predsjednik Sindikata sudova i Tužilaštva USK Adem Šušnjar.

Predstavnici sindikata Policije USK i policijskih službenika apostrofirali su opasnost od narušavanja sigurnosne situacije, s obzirom da će vrlo brzo biti primorani službene automobile ostaviti na parkingu.

Ne možemo registrirati vozila, ali još poraznije je da nemamo raspoloživih sredstava za gorivo. Postavljam pitanje hoće li policijski službenici intervencije obavljati pješice. Ukoliko niko o ovome ne razmisli ozbiljnije i nešto se ne promijeni, već iduće sedmice ćemo biti primorani na određene mjere zaštite naših zagarantovanih radničkih prava – kaže predsjednik Sindikata policijskih službenika USK Mahmut Alagić.

Članovi boračkih udruženja također upozoravaju na tešku situaciju demobilisanih boraca, koji nisu dobili ni naknade za decembar prošle godine.

Pročitajte i ovo

Srebrenica nakon nekoliko godina dobila pekaru

U Srebrenici je nakon nekoliko godina otvorena pekara u ulici Vase Jovanovića. Vlasnik pekare „Klas“, …