fbpx
Nedjelja , 5 Maja 2024

MUP SBK: U Gaćicama i Busovači pronađena droga

Dana 02.02.2022.godine oko 16,30 sati u ulici Branitelja Domovine, općina Busovača, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled osobe H.Dž. rođen 1977.godine iz Busovače. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana oko 21,00 sati u mjestu Gaćice, općina Vitez, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila Audi u kojem se nalazila osoba Š.O. rođena 2001.godine iz Viteza. Tom prilikom kod iste je pronađena određena količina bijele praškaste materije i zeljaste materije za koje se sumnja da su opojne droge.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Pročitajte i ovo

Srebrenička majka Fazila Efendić, kojoj je danas pozlilo u Potočarima, prebačena u Sarajevo: Odmah joj pritekli u pomoć Fojničani koji su bili na licu mjesta

Ispred Memorijalnog centra u Potočarima danas se odvijala prava drama, nakon što je jednoj ženi …