fbpx
Ponedjeljak , 22 Jula 2024

Majka troje djece preminula zbog porodičnog nasilja, muž pokušao pobjeći pa ga uhvatili na granici

Na teritoriji opštine Bar u januaru je počinjeno krvično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici na štetu N.Z. (27) iz Bara koja je od posljedica nasilja preminula u Kliničkom centru Crne Gore.

Naime, barskoj policiji je 16. januara 2022. godine prijavljeno od strane zaposlenih u Opštoj bolnici Bar da je na ukazivanje ljekarske pomoći primljena ženska osoba bez svijesti sa teškim tjelesnim povredama opasnim po život a koja je upućena u Klinički centar Crne Gore radi daljeg liječenja.

Kako navode mediji u Crnoj Gori, ona je majka maloljetne djece, a D.N. ju je tukao i maltretirao do smrti.

Preduzimajući dalje mjere i radnje policija je došla do saznanja da je oštećenoj povrede nanio nevjenčani suprug D.N. (33) iz BiH sa boravkom u Baru. Ova osoba nije zatečeno na adresi stanovanja te je za njim raspisana potjernica i on je lociran na graničnom prelazu Dobrakovo.

D.N. je uhapšen 17. januara zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i njemu je sudija za istragu odredio pritvor u trajanju od 30 dana.

Uprava policije je od strane zaposlenih Kliničkog centra Crne Gore 22. januara obaviještena da je N.Z. podlegla povredama.

Spisi predmeta su upućeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru radi daljih aktivnosti iz nadležnosti ovog organa. Obaviješten je i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici radi pravne kvalifikacije djela iz nadležnosti tog tužilaštva, piše Blic.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila BEŠIĆ (rođ. SULJIĆ) HATIDŽA iz Prokosa

Na Bolji svijet je preselila BEŠIĆ (rođ. SULJIĆ) HATIDŽA iz Prokosa. Preselila je na Ahiret, …