fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Vučić poslao ljekare u Banja Luku: “Dodikovo zdravstveno stanje nije idealno”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik i dalje se nalazi na bolničkom liječenju u Banjoj Luci, a njegovo zdravstveno stanje prate i ljekari iz Beograda.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je kazao da se Dodikovo zdravstveno stanje prati svakog trenutka i da je iz Beograda u Banju Luku poslana jedna ljekarska ekipa.

“Čujemo se nekoliko puta, želim mu dobro zdravlje. On se dobro drži, ali stanje nije idealno, ali nije ni užasno”, rekao je Vučić.

Naveo je i da će Dodik imati najbolju moguću njegu i u Banjoj Luci i u Beogradu, gdje će biti primljen ukoliko bude potrebe.

Ranije je saopćeno da je Dodik odbio mogućnost da se liječi u Beogradu i odlučio da bude hospitalizovan na UKC Banja Luka. Lider SNSD-a je hospitalizovan zbog mučnine i bolova u želucu te obostrane upale pluća, a jučer je potvrđeno i da je pozitivan na koronavirus.

“Dijagnosticirana je obostrana upala pluća, a treći test na virus korona je pozitivan. Zdravstveno stanje Milorada Dodika je stabilno, on se osjeća dobro i prima adekvatnu terapiju”, naveli su jučer iz UKC-a.

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …