fbpx
Ponedjeljak , 16 Maja 2022

Ledeni dan u BiH: Jutros izmjereno -18 stepeni, evo kada dolazi toplije vrijeme

Danas u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano prije podne. U drugom dijelu dana u Bosni umjereno povećanje oblačnosti sa sjevera. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 7°C.

U Sarajevu pretežno sunčano veći dio dana. Povećanje oblačnosti u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko -2°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Izuzetno hladni jutarnji sati nepovoljno će djelovati na većinu populacije, stoga je neophodno posvetiti pažnju zaštiti od niskih temperatura, primjereno se odjenuti i maksimalno reducirati aktivnosti, naročito hronični bolesnici sa plućnim i kardiovaskularnim problemima, starije osobe i djeca. Mada su moguće cjelodnevne negativne temperature, ipak će blago zatopljenje i povremeni sunčani periodi, djelimično ublažiti loše efekte vremenskih prilika, a centralne dijelove dana činiti malo ugodnijim. U Bosni vedrije i uz ljepšu opštu sliku do ranog poslijepodneva, u Hercegovini sunčanije većim dijelom dana.

Objavljena je prognoza do petka:

srijedu, 26.01.2022., prije podne pretežno oblačno se očekuje na istoku, sjeveru i centralnim područjima Bosne. Postepeno smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Pretežno oblačno najduže će se zadržati na istoku Bosne. U Krajini, jugozapadu Bosne i u Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -8 i -3°C, na jugu zemlje do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4°C, na jugu zemlje do 10°C.

četvrtak, 27.01.2022., u Bosni i Hercegovini većinom umjereno, a prolazno i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab, u Bosni jugo, u Hercegovini vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C.

petak, 28.01.2022., u Bosni i Hercegovini se prognozira naoblačenje koje bi od sredine dana prema večernjim satima u nizinama uslovilo slabu kišu ili susnježicu, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Pročitajte i ovo

Apel: Potraga za konjem u Brezi!

Veterinarska stanica Breza d.o.o. objavila je na društvenim mrežama apel o izgubljenom konju na području …