fbpx
Ponedjeljak , 23 Maja 2022
fFIKgRZn policija sarajevo

Užas kod nas: Djevojčice tjerao da mu šalju eksplicitne snimke pa ih ucjenjivao

U petak su policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zenica, u cilju realizacije Naredbe Općinskog suda u Zenici pretresli stan i pokretne stvari osobe iz Zenice koja je osumnjičena za izvršenje krivičnog djela “Iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije”.

Osumnjičeno lice je u prethodnom periodu, posredstvom društvene mreže “Instagram” uspostavljalo kontakt sa maloljetnim osobama ženskog pola sa područja Bosne i Hercegovine, starosne dobi od 12 do 14. godina, te od istih pribavljao seksualno eksplicitne fotografije i video snimke.

Lice je pod prijetnjom njihovog javnog objavljivanja maloljetne žrtve ucjenjivao, odnosno prinuđavao da sačinjavaju dodatne snimke, seksualno eksplictinog sadržaja i da ih šalju osumnjičenom licu.

Tokom vršenja pretresa, privremeno je oduzeta informatička oprema, te su tom prilikom pronađeni tragovi izvršenja predmetnog krivičnog djela, o kojim radnjama će u narednom periodu biti sačinjen i Kantonalnom tužilaštvu Zenica, dostavljen odgovarajući Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Pročitajte i ovo

Nova tragedija na bh. cestama: U stravičnom sudaru poginula majka šestomjesečne bebe

Osoba inicijala M. S. (39) je poginula a šestomjesečna beba S. A. i S. I. …