fbpx
Petak , 2 Juna 2023

Hapšenje u Kiseljaku zbog sumnje na posjedovanje cannabisa

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 7 krivičnih djela.

Dana 21.01.2022.godine oko 19,15 sati u mjestu Komar, općina Donji Vakuf, policijski službenici  tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce zvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila Opel u kojem se nalazila osoba E.Č. rođen 1985.godine iz Bugojna. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Istog dana, oko 23,00 sati u mjestu Gaćice, općina Vitez, policijski službenici  tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik zvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila Mercedes u kojem se nalazila osoba G.Š. rođen 1995.godine iz Nove Bile. Tom prilikom je isti dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga.

Nadalje, dana 23.01.2022.godine oko 20,30 sati, u mjestu Gromiljak, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila VW kojim je upravljao A.F., rođen 1995.godine, iz Kiseljaka. Prilikom kontrole i pregleda kod navedenog vozača je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 8 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 25 saobraćajnih nezgoda u kojima su 3 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 472 prekršajna naloga, od kojih je 90 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 17 vozača, od kojih je 1 vozač zadržan u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

URED KOMESARA

Pročitajte i ovo

Maturanti kroz bošnjačko naselje pjevali “Ne volim te Alija”

Pojavio se još jedan grozan snimak proslave mature. Ovog puta dolazi iz Bosanske Gradiške. Na …