fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Radovala se tuđoj sreći: Prijatelji i porodica se opraštaju od voljene Samre, vjeroučiteljice koja je poginula u saobraćajnoj nesreći

U Novom Pazaru već dva dana vladaju šok i nevjerica nakon vijesti da je vjeroučiteljica Samra Zornić umrla nakon što je u nedjelju njen automobil novopazarskih registarskih tablica, iz za sada nepoznatih razloga, sletio sa puta u kanjnon Morače na putu Kolašin – Podgorica.

Samra je u trenutku nesreće u kolima bila sa suprugom Rafetom Zornićem i četrnaestogodišnjim sinom.

Izuzev brojnih prijatelja, poznanika i rodbine, od Samre su se putem društvenih mreža oprostili i članovi Medrese Gazi Isa – bega, odjeljenja u Rožajima, nakon čega je Samra završila Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru.

  • Biti prvi je uvijek teško, jer podrazumjeva mnogo više borbe. Podrazumjeva probijanje leda, tabanje puta, osvjetljivanje – svima onima koji dolaze poslije. Kada je Medresa Gazi Isa-beg dobila svoje odjeljenje u Rožajama, bio je prisutan strah kod svake djevojke te prve generacije. Sve su htjele da idu već utabanim stopama svojih sestara iz Novog Pazara. Međutim, odabrana je grupa djevojaka, među njima je bila Samra Numanović. Nije Allah dao ništa slučajno, pa ni njoj nije bila uloga prve generacije slučajna – započeli su priču članovi Medrese Gazi Isa – bega.

Oni dodaju da je Samra sa svojih 15 godina došla iz Ribarića u Rožaje, te da,  kako nepoznato mjesto izaziva strahove, ona je brzo našla načine da to prevaziđe.

  • Svojom vedrom pojavom izazivala je osmijehe na licu svih njenih drugarica, profesora i osoblja Medrese. Kada su druge posustajale, bodrila ih je da ne odustaju. Svoje borbe, vodila je dostojanstveno, kao prava vjernica, kao prava sandžačka kćerka, sestra, prijateljica, a poslije i supruga i majka. Bez imalo pretjerivanja će vam svi potvrditi da je svakom pružala maksimum sebe, da se radovala svačijoj sreći, učestovala u svačijem uspiehu i razvedravala kada dođu teški trenuci – pričaju članovi Medrese Gazi Isa – bega i dodaju da je takva ostala do posljednjeg dana.

Autom sletili u kanjon

Podsjetimo, saobraćajna nesreća se dogodila u nedjelju oko devet časova ujutru, kada je automobil sletio sa puta u kanjnon Morače. U automobilu su se u trenutku nesreće nalazili Samrin suprug i sin.

Povrijeđeni Rafet je uspio da se popne uz klizav teren oko 150 metara do magistrale gdje je zaustavio saobraćaj. Dječak ima povrede kuka i karlice.

Kako smo ranije pisali, Samra ima još dvije kćerke koje tog kobnog dana nisu bile u vozilu, piše Blic.

Pročitajte i ovo

Aferim: Donirala bubreg voljenom Adnanu i tako mu spasila život

Život je otvorena prazna knjiga u kojoj vrijeme piše stranice gusto kucanog teksta i svjedoči …