fbpx
Subota , 20 Aprila 2024

Uskoro inicijativa za izgradnju džamije na Trebeviću

Vijećnik SDA u Općinskom vijeću Stari Grad Adi Zahiragić najavio je incijativu za izgradnju džamije na Trebeviću.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Na narednoj sjednici općinskog vijeća, idući četvrtak ako Bog da, podnosim incijativu u svoje ime i u ime Kluba SDA Stari Grad, za dodjelu općinske zemlje na Trebeviću Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini, uz poruku da je općinska administracija spremna da uradi sve, kako bi ubrzala proces izgradnje prijeko potrebne džamije na Trebeviću“, napisao je Zahiragić putem Facebooka.

Podsjetimo da je prije nekoliko dana građanin Bajro Čavčić putem Facebooka napisao kako je upravo na ovoj planini doživio neprijatnost od policijskih službenika istočni Stari Grad jer je sa djecom obavljao namaz na javnoj površini.

Istakao je kako su on i Semir Vatrić dobili su prekršajnu prijavu od policije Istočni Stari Grad, stanica Trebević, jer su sa djecom koju su odveli na izlet na Trebević obavljali namaz.

“Pitali smo zašto nas legitimišete, na sta smo dobili veoma iznanđujući i bezobrazan odgovor:

Nepristojno ponašanje – Obavljanje namaza’ kao što stoji i u prekršajnom nalogu koji ćemo prikazati. Jedan od policijskih službenika je rekao da je to na njihovoj teritoriji zabranjeno.

U toku razgovora smo im saopštili da to nema osnovu i uporište u zakonu i da je to narušavanje naših osnovnih ljudskih prava.

Nakon čega su vidno zbunjeni kontaktirali komandira i obavjestili nas da im je komandir naredio da nam napišu prekršajne naloge”, navodi se u njegoovj objavi, između ostalog.

 

Pročitajte i ovo

Fojničaninu uspješno transplantiran bubreg na KCUS-u

Nakon više od 150 dana jučer je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) urađena …