fbpx
Srijeda , 28 Februara 2024

Nepoznati muškarac zbog psa repetirao pištolj prema porodici na Igmanu

Jedna žensks osoba danas je doživjela neugodnost na Igmanu, na putu za Hrasnički stan, kada je nepoznati muškarac repetirao pištolj prema njenom psu, djetetu te dvoje prijatelja.

Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo za Klix.ba je potvrđeno da je ženska osoba u 11:20 sati prijavila ovaj slučaj.

“Ženska osoba je prijavila prijetnju nepoznate osobe vatrenim oružjem. Na mjesto događaja se uputila policijska patrola koja je uzela izjavu i pretražila područje, ali nije pronašla osobe koje odgovaraju opisu”, kazali su nam.

Prema riječima gospođe koja je doživjela šokantnu situaciju sve se odigralo nakon što je njeno dijete na uzici vodilo psa koji je razigrano krenuo prema muškarcu i djevojci.

Kada im se pas približio, mladić za kojeg kaže da je imao crnogorski naglasak, prvo ga je pokušao udariti nogom, a zatim iza pojasa izvukao pištolj i repetirao ga prema psu i porodici uz riječi: “Hoćeš li sad da ga ubijem?”.

Nakon što je gospođa koja je prijavila slučaj izvadila mobitel kako bi pozvala policiju, muškarac i djevojka su pobjegli u nepoznatom pravcu, a nisu ih pronašli ni policajci koji su brzo stigli na mjesto dojave. Fotografiju koju objavljujemo nastala je u trenutku kada su se muškarac i djevojka udaljavali od mjesta gdje se sve odigralo.

Pročitajte i ovo

Prelazak na ljetno računanje vremena: Evo kad se pomiču kazaljke na satu

Prelazak na ljetno računanje vremena dogodit će se krajem marta. U noći sa subote, 30. …