fbpx
Srijeda , 10 Avgusta 2022
created by Polish

FOTO: Nastavak realizacije izmjene magistralnog cjevovoda u Fojnici

U fojničkom naselju Bježanija sproveden je dio radova na realizaciji izmjene magistralnog cjevovoda “Bježanija-Račva 1001 noć”. Ovaj projekat je vrijedan cca 170 hiljada KM, a urađene su dionica 1 i dio dionice 2, a koje je sufinansirao Fond za zaštitu okoliša FBiH u vrijednosti 60 hiljada KM

“Ovaj projekat je dio glavnog projekta rekonstrukcije gradske vodovodne mreže od izvorišta u Bježaniji do ulice Mehmeda Spahe, to jeste do centra grada. Ukupna vrijednost projekta je milion i 800 hiljada KM. Izrada ovoga projekta je urađena 2013. godine i plan rekonstrukcije je vrijedio 50 hiljada KM koji je finansirao, također, Fond za zaštitu okoliša” – kazao nam je direktor JKP “Šćona” Abas Nišić.

Do sada je, Fond za zaštitu okoliša FBiH u ovaj projekat, od 2012. godine uložio 420 hiljada KM.

Također, za kraj je rekao da je cilj izmjene ovih cijevi njihova dotrajalost, sprječavanje gubitka vode, uredno snabdijevanje te obezbjeđivanje veće količine vode za stanovništvo Fojnice.

Pročitajte i ovo

Dok su svi kupovali brašno i germu, Mersiha i Galib iz Viteza su pokretali privatni biznis: “Nisam se pokajala ni sekunde”

Dok su svi u proljeće 2020. godine kupovali germu i brašno, Mersiha i Galib, mladi …