fbpx
Srijeda , 10 Avgusta 2022

Nakon 3 mjeseca od smrti malene Džene Gadžun, otkriveno šta piše u obdukcijskom zapisniku

U decembru prošle godine stigao je nalaz obdukcije za preminulu djevojčicu Dženu Gadžun iz Kaknja.

Prema ranijem pisanju medija iz nalaza obdukcije navodno se nije mogao zaključiti tačan uzrok smrti. Tužilaštvo je s nalazom upoznalo pravni tim porodice Gadžun.

  • Obdukcioni zapisnik je stigao to jest nalaz šta su ustanovili prilikom obdukcije. Džena je obila infarkt mozga, infarkt pluća, obilno krvarenje, krvarenje oka, dvije bakterije na rani i još toga, kazala je Amila Gadžun, majka preminule djevojčice.

 

Od čega je sve to bilo, odgovor čekamo kao i vi. Na vještačenje je otišlo da se vidi uzrok. Svaki dan se nadamo rezultatu. Za sve novo što saznamo bit ćete obaviješteni, dodaje.

Na kraju je poručila da sve ovo rade zbog druge djece kako se ne bi isti slučaj dogodio drugim roditeljima te da će se boriti do kraja, kao i da neko mora odgovarati zbog smrti Džene.

  • Neko mora biti kriv i mora odgovarati, kazala je.

Podsjećamo, djevočica Gadžun preminula je 14. novembra na KCUS-u.

Nekoliko dana ranije operirana je u privatnoj klinici u Sarajevu, gdje je došlo do određenih komplikacija.

Njena smrt potresla je kompletnu javnost. No, još nema odgovora šta je uzrok tome da djevojčica završi u komi a zatim izgubi život. Do sada su u Tužilaštvu saslušane desetine svjedoka.

Pročitajte i ovo

Dok su svi kupovali brašno i germu, Mersiha i Galib iz Viteza su pokretali privatni biznis: “Nisam se pokajala ni sekunde”

Dok su svi u proljeće 2020. godine kupovali germu i brašno, Mersiha i Galib, mladi …