fbpx
Četvrtak , 18 Jula 2024

Drugovi zajedno otišli u smrt: Poginuli na 300m od kuće, jedan tek kupio auto pa svi sjeli da ga isprobaju

Dvojica su imala po 20 a četvrti 22 godine.

Jedan od njih četvorice prije dan-dva kupio je auto – golf 4 kraljevačkih tablica, pa su svi drugari sjeli da ga isprobaju.

Sva četvorica su zajedno u tom autu otišli do Pazara a kobni udes se desio na povratku kući – sva četvorica su poginuli doslovno na 300-400 metara od svojih kuća, piše Kurir.

Automobil golf 4 kretao se iz pravca Novog Pazara kada se kod mjesta Lukare, na blagoj desnoj krivini, na punoj liniji direktno sudario s golfom u kojem je bila tročlana porodica.

Auto sa četvoricom mladića se od siline udara odbio o obalu pored puta, a vatorgasci su satima radili i sjekli lim ne bi li došli do tijela tragično nastradalih mladića.

Dan žalosti u Novom Pazaru zbog pogibije četvorice mladića

Gradska uprava Novog Pazara proglasila je danas Dan žalosti zbog pogibije četvorice mladića u udesu na magistralnom putu Novi Pazar – Ribariće, u blizini Lukara. Zabranjene su proslave, a mediji i ugostiteljski objekti mogu da rade bez emitovanja muzike.

U saobraćajnoj nesreći poginuli su Amel Ibrahimović (21), Mithat Hamidović (23), Senad Đerlek (22) i Amar Ujkanović (21), dok su još dvije osobe povrijeđene.

Zbog toga je i program posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Novom Pazaru izmijenjen i otkazan je obilazak Osnovne škole “Desanka Maksimović”

Pročitajte i ovo

Od zaraze morbila jučer preminuo 17-godišnjak u Sarajevu, doktori pozivaju roditelje da vakcinišu djecu

U Novom danu na N1 smo govorili o trenutnim epidemijama u Kantonu Sarajevo, sa posebnim …