fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Od danas ponovo moguće posjete pacijentima u KCUS-u

Vršilac dužnosti generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Alen Pilav saopćio je da će u ovoj zdravstvenoj ustanovi ponovo biti moguće posjete hospitaliziranim pacijentima.

-Odmah nakon imenovanja pokrenuo proceduru za odobrenje posjeta. Ne želim ulaziti u propitivanje opravdanosti dosadašnje zabrane posjeta, ali smatram da nije ispravno da KCUS bude jedina bolnica koja ne odobrava posjete – naveo je Pilav.

Istakao je da, nakon što su ispoštovali sve procedure i uvidjeli da ne postoje prepreke, odlučili su da vrate mogućnost posjeta.

– Stoga mi je veliko zadovoljstvo da informiram građane da već od ponedjeljka (danas, op.a.) mogu posjetiti članove porodice i prijatelje koji leže u KCUS-u. Na internet-stranici KCUS-a ćete pronaći sve detalje u vezi s terminima posjeta, maksimalnim brojem posjetilaca, vremenom zadržavanja i drugim procedurama kojih se posjetioci moraju pridržavati. Posjete će se za sada odvijati u terminu od 15 do 16 sati, ali već radimo na tome da se reguliranje posjeta modernizira po uzoru na sisteme koji se uspješno primjenjuju u drugim kliničkim centrima u svijetu, a koji olakšavaju odvijanje posjeta kako za pacijente tako i za uposlenike i posjetioce. Posjete su dobre ne samo za pacijente već i za njihove porodice koje se brinu za njihovo zdravlje i život – istakao je Pilav.

Pročitajte i ovo

Teška saobraćajna nesreća u Jehovcu kod Kiseljaka

Sinoć oko 22:30h, na putu kroz mjesto Jehovac, Kiseljak, dogodila se teška saobraćajna nesreća koja …