fbpx
Srijeda , 28 Februara 2024

Fojnica: Umjesto poboljšanja uslova na cesti, kantonalna Direkcija za puteve ograničila brzinu saobraćanja

Odveć smo navikli da određene probleme guramo “pod tepih” ili da ih ad hoc rješavamo gdje od jednog problema najčešće nastaje mnoštvo drugih.

U posljednja dva mjeseca, u Fojnici je bilo više saobraćajnih nesreća za koje su direktno krivcima imenovani loši uslovi na cesti.

Najočitiji primjer je bila saobraćajna nesreća na raskršću ulice Prokoški put i Zmaja od Bosne gdje je led na cesti uzrokovao saobraćajnu nesreću.

Za sigurnost i kvalitet cesta, zadužena je kantonalna Direkcija za puteve koja je u Fojnici izmislila nevjerovatan način kako da se riješi problem učestalih saobraćajnih nesreća uzrokovanih lošim stanjem ceste.

Umjesto da se poboljša način i kvalitet održavanja ceste, ili, još bolje, da se cesta uradi po standardima koji bi omogućavali lakše saobraćanje, kantonalna Direkcija za puteve je, umjesto toga, postavila nove saobraćajne znakove na mjestima gdje su se nesreće dešavale.

Tako su u Zimijama, Bakovićima, na Prokoškom putu te na još nekoliko mjesta postavljene table koje pokazuju da je klizav put i da je brzina ograničena na 30 kilometara na sat.

Tako je ovim nevjerovatnim “rješenjem”, vozačima za Prokos, brzina ograničena na 30 kilometara na sat jer samo stotinjak metara ranije je postavljen znak da je cesta klizava u narednih 7 kilometara.

Podsjećamo da su ovo sve regionalni putevi i da je neshvatljivo da se prema takvim putevima odnosi na ovakav način.

Pročitajte i ovo

Ambasada Japana nastavlja podršku razvoju Fojnice: Odlična saradnja sa Zavodom “Bakovići”, Domom zdravlja i Opštinom Fojnica

Danas je održan prijem kod ambasadora Japana u Bosni i Hercegovini, koji je bio prilika …