fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Srednjobosanski kanton: Poziv za ostvarivanje prava na dodjelu zdravstvenih markica za 2022. godinu

Na osnovu člana 10. Pravilnika o oslobađanju plaćanja dijela troškova zdravstvene zaštite, (Službene novine SBK broj 13/18), Kantonalna uprava za branioce/Kantonalna uprava za branitelje raspisuje:

JAVNI POZIV
za ostvarivanje prava na dodjelu-lijepljenje zdravstvenih markica za 2022. godinu

I . Pravo na dodjelu zdravstvene markice imaju nezaposleni branioci i nezaposleni članovi njihovih porodica koji su ostvarili pravo na zdravstveno osiguranje i nalaze se na spisku općinske službe za branioce u općini prebivališta ili spisku Službe za zapošljavanje SBK/KSB.
II. Pravo na dodjelu zdravstvene markice ne može ostvariti branilac i član njegove porodice koji je u radnom odnosu, koji je u penziji ili se bavi samostalnom djelatnošću.
III. Pravo na dodjelu i lijepljenje markice u zdravstvene knjižice ostvaruje se u poslovnicama Zavoda zdravstvenog osiguranja prema mjestu prebivališta.
IV. Lijepljenje markica počinje dana 13.12.2021. i traje do 30.11.2022. godine.
V. Ostvarivanje prava na dodjelu-lijepljenje markice ostvaruje se u skladu sa Pravilnikom o oslobađanju plaćanja dijela troškova zdravstvene zaštite, (Službene novine SBK broj 13/18).
VI. Ovaj javni poziv objavit će se na internet stranici Vlade SBK/KSB, te dostaviti Zavodu zdravstvenog osiguranja SBK/KSB, Službi za zapošljavanje SBK/KSB, općinskim službama za branioce u SBK/KSB i Koordinaciji kantonalnih udruženja proisteklih iz rata.

 

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …