fbpx
Subota , 22 Juna 2024

U požaru u Živinicama smrtno stradala djevojčica Amina Gurdić

U Živinicama je 2. januara izbio požar u kući koja se nalazi u ulici Bosanska, gdje je smrtno stradala 13-godišnja Amina Gurdić, dok je jedan vatrogasac povrijeđen. Požar je izbio u 20.29 sati u kući koja je u vlasništvu Grada Živinice, izgrađenoj za smještaj nezbrinutih osoba.

U požaru je 13-godišnjakinja zadobila povrede te su je pripadnici Vatrogasne jedinice iz Živinica evakuirali iz kuće. Prevezena je u Službu hitne pomoći Živinice, gdje je dežurni ljekar konstatirao smrt.

– Uviđaj je obavljen 3. januara, a više informacija o uzroku požara bit će poznato nakon što vještak protupožarne struke dostavi svoj nalaz – kazala je za portal “Avaza” Amra Kapidžić, portparol MUP-a Tuzlanskog kantona.

 

Tokom gašenja vatrene stihije lakše povrede zadobili su jedan vatrogasac i jedan građanin.

Nastradaloj djevojčici sutra će se u 15 sati klanjati dženaza na Gradskom mezarju u Živinicama.Udruženje roditelja djece i osoba sa smetnjama u razvoju “Hrabro SRCE” čiji je nastradala djevojčica bila član, pokrenulo je inicijativu za prikupljanje pomoći njenoj porodici koja je ostala bez krova nad glavom.

– Poštovani roditelji,prijatelji,rodbino i komšije ovim putem pokrećemo akciju za pomoć našoj članici Udruženja koja je sinoć izgubila kćerku Aminu Gurdic pri tom je izgubila i sve ostalo,ostala je bez krova nad glavom,cijeli sprat je izgorio gdje su življele i sve što se nalazilo u njemu. Nadam se da ima još dobrih ljudi i svi zajedno da se potrudimo našoj majci Nermini Alić da obezbjedio smještaj sa njenom maloljetnom kćerkom Džanom Gušic. Unaprijed hvala svim onima koji se uključe u ovu akciju i pomognu- naveli su na svojoj Facabook stranici iz Udruženja.

 

Pročitajte i ovo

Neopisiva tuga: Na Ahiret preselio 1-godišnji Adem Fejzić iz Višnjice kod Kiseljaka

Na Bolji svijet je preselio ADEM (ELMEDIN) FEJZIĆ iz Višnjice. Preselio je na Ahiret u …