fbpx
Subota , 27 Aprila 2024

BiH bogatija za 120 novih doktora medicine!

Univerzitet u Tuzli u utorak 14. decembra promovisao je svoje diplomante.

S obzirom na nužnost poštovanja higijensko-epidemioloških mjera, promocije su organizovane zasebno na fakultetima.

Jasno i glasno 120 diplomanata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli izgovorivši Hipokratovu zakletvu, uz uručenje diplome, zapravo je postalo liječnicima. Među njima su Ante Skoko koji je prije šest godina s juga došao u Tuzlu, i Anida Šehić, zlatna studentica iz Banovića.

  • Očekujem mnogo. Prvenstveno da opravdam svoje, prethodno postavljene ciljeve, da služim svojoj domovini i svom narodu. Da to radim na jedan častan i human način. Ja se iskreno nadam da ću svo ovo znanje koje su mi moji profesori ostavili u amanet, primjenjivati, ponosna na sebe i svoje uspjehe – kaže u izjavi za RTV TK mlada liječnica Anida Šehić, promovisana doktorica medicine iz Banovića.
  • Moja očekivanja su da ostanem u svojoj dragoj BiH, da napravim rezultat kakav sam zacrtao sebi na početku ovog puta, a to je da pomažem ljudima i da mladim ljudima pokažem da se može ostati ovdje i ostvariti ono o čemu sanjamo. Ovdje sam zasnovao svoj život. Pokušaću da ovdje ostanem, volio bih ostati u ovako lijepoj sredini kao što je Tuzla – navodi mladi liječnik Ante Skoko, promovisani doktor medicine, rodom iz Ljubuškog.

Uz čestitke, dekanesa Medicinskog fakulteta, profesor Selmira Brkić, napominje da je riječ o mladim ljudima koji će, bez sumnje,odgovoriti izazovima, koja će u pogledu medicine, ali i zdravstvene njege, buduće vrijeme staviti pred njih.

  • Izuzetno smo ponosni, naročito što ovih dana obilježavamno 45 godina postojanja Medicinskog fakulteta, Univerziteta u Tuzli. Iako je vrijeme pandemije sigurni smo, da su svi naši profesori, dali su sve od sebe kako bi od naših studenata načinili kolege koji će biti dobro educirani – naglašava prof.dr.Selmira Brkić, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Uz 120 doktora medicine, na Medicinskom fakultetu je promovisano i 90 diplomanata Odsjeka Zdravstveni studij.

Pročitajte i ovo

Poslovnica pekare “Manja” u ulici Koševo u Sarajevu prestaje s radom

Poslovna jedinica pekare Manja u ulici Koševo u Sarajevu saopćila je kako s današnjim danom …