fbpx
Subota , 30 Septembra 2023

Kad bosanska pamet “pomete” svjetsku: Kreirali bh. aplikaciju koja pomaže da budete prvi na Google-u!

– Dva mostarska poduzetnika – Senad Šantić i Hasib Alić kreirali su prvi bosanskohercegovački SEO alat, odnosno alat za kreiranje i optimizaciju sadržaja “Robinze”.

“Robinize” je SEO proizvod u zajedničkom vlasništvu mostarskih firmi “ZenDev” i “Alviral”, a nastao je kao potreba za funkcionalnim i pristupačnim SEO alatom.

SEO je znanost koja objašnjava kako rangirati na Google pretraživaču. Danas, u digitalnoj eri kada pretražujemo sve, od recepta za kolače do zimskih guma za auto, prisutnost na Googleu je obavezna, priopćeno je iz firme “ZenDev”.

  • Iako imam mnogo iskustva u SEO optimizaciji, smatram da je Hasib Alić najbolji stručnjak za SEO u BiH. Kada sam tražio SEO alat za potrebe kreiranja sadržaja ‘ZenDeva’, kontaktirao sam Hasiba. Preporučio mi je jedan alat koji je njegova firma plaćala preko 2.000 dolara mjesečno – kazao je Senad Šantić, osnivač firme “ZenDev”.

Dodao je kako je s iskustvom u razvoju softvera znao da je moguće napraviti bolji proizvod, koji će biti 10 puta jeftiniji od konkurencije. Osam mjeseci nakon toga, nastala je beta verzija “Robinize”, alata za kreiranje i optimizaciju sadržaja.

Osim pristupačne cijene, ovaj alat izdvaja se i po svojoj jednostavnosti korištenja. Korisnik odlučuje za koju frazu želi rangirati na Googleu, na primjer: “Kako napisati knjigu”. Aplikacija će vratiti 50 preporučenih pojmova koje treba koristiti u svom sadržaju da bi rangirali za tu frazu.

“Robinize” štedi vrijeme potrebno za istraživanje već postojećeg i omogućuje lakše kreiranje novog sadržaja, stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo

Fojničanka Almedina Bureković – nova magistrica mašinstva

Nastavljamo sa predstavljanjem mladih i uspješnih Fojničana koji konstando dokazuju svoj intelektulni potencijal u obrazovanju …