fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Mladi profesionalni fudbaler Sanin Klarić postao hafiz Kur'ana Časnog

Preuzeto sa “Fondacija Tadž”

“Mašallah, danas imamo zvanično još jednog hafiza Kur'ana!

Hvala Uzvišenom Allahu, danas 06.12.2021g., naša Fondacija bogatija je za još jednog kandidata i stipendistu koji je uspješno položio hifz pred komisijom Rijaseta IZ u Sarajevu. Sretni smo što možemo podijeliti tu vijest sa svima vama, jer su naš i vaš trud i zalaganje, na putu stipendiranja i podrške mladim ljudima koji uče hifz, počeli davati svoje plodove.

Riječ je o mladom profesionalnom fudbaleru iz Mostara, Saninu Klariću, koji je uspio pored ljubavi za fudbalom odlično ispoljiti i ljubav prema Kur'anu Časnom. Članovi našeg tima su prisustvovali svečanom danu polaganja pred komisijom, te su Saninu uručili hediju.

Ispred Fondacije Tadž čestitamo našem kandidatu, čestitamo njegovim ponosnim roditeljima i mnogobrojnim muhaffizima na ustrajnosti i dostignutom cilju. Također, prenosimo našu neizmjernu radost i zahvalnost svima vama koji učestvujete u stipendiranju budućih hafiza Kur’ana i pomažete im da lakše stignu do svog cilja. Molimo Allaha da se ovo znanje prenosi generacijama i upiše u trajno dobro svima koji su podrška budućim hafizima!

“Reći će se učaču Kur’anu na Sudnjem Danu:
Uči i penji se! Uči kao što si učio na dunjaluku! Doista je tvoje mjesto kod posljednjeg ajeta kojeg proučiš!” (Ebu Davud)”

FONDACIJA TADŽ

Pročitajte i ovo

Preminuo je Vjekoslav (Anto) Bućo iz Fojnice

Preminuo je Vjekoslav (Anto) Bućo iz Fojnice u 83. godini života. Ukop i misa zadušnica …