fbpx
Subota , 3 Juna 2023

Roditelji rahmetli Džene danas dobili otpusno pismo sa KCUS-a: Napisana je čitava hronologija događaja

Prije samo nekoliko dana, oni su najavili tužbu protiv onih koji su krivi, jer kako su tada kazali neko mora biti odgovoran.

Oni su angažirali jednog od najiskusnijih advokata u oblasati krivičnog prava u BiH, Almina Dautbegovića i njegov tim. S obzirom da o u posljednih nekoliko dana niko ne spominje ovaj slučaj mi smo na Raport pozvali advokata Dautbegovića lako bi provjerili da li ima nekih novih informacija.

Podsjetimo, djevojčica Džena je bila operisana u ordinaciji Bejtović usljed koje je došlo do komplikacija. Nažalost, samo nekoliko dana kasnije djevojčica je izgubila bitku za život.

  • Upravo danas je stiglo otpusno pismo sa KCUS-a. Još uvijek zastupam porodicu Gadžun i sada čekamo rezultate obdukcije. Taj dio priče još uvijek nije završen, obdukcija treba da odgovore na pitanje uzroka smrti. Otpusno pismo je na četiri strane i puno toga piše u njemu. Napisana je čitava hronologija događaj – istaknuo je Dautbegović za Raport.

Kako bi provjerili kada bi mogli biti gotovi rezultati obdukcije pozvali smo i Nermina Sarajlića, vještaka sudske medicine.

  • Još uvijek ne znam ništa. Čekamo rezultate dodatnih analiza, koje ne radim ja pa ne mogu ništa reći kada će biti gotovo – kazao je Sarajlić.

Pitali smo ga o kakvim dodatnim analizama je riječ, a on je kazao da ne želi govoriti o detaljima.

Između ostalog, povodom ovog slučaja danas se oglasio i zastupnik SDA u Parlamentu FBiH Adnan Efendić koji je tražio da se odgovarajuća parlamentarna tijela, u potrazi za istinom, uključe u slučaj smrti dvoipogodišnje djevojčice Džene Gadžun.

Podsjetimo, operaciju je radilo osoblje ordinacije Halimić, doktorice Jasmina Halimić i Nina Jovanović, a anesteziolog bio dr. Suad Rožajac. Upravo se ime dr. Rožajca često spominje u medijskim izvještajima a i sami roditelji su ga opisali kao jednog od glavnih krivaca.

Pročitajte i ovo

Kemo iz Bugojna upecao ribu smuđ od 80 centimetara, ima skoro pet kila

Kemal Ćorhuhić, na jezeru kod Bugojna upecao je ribu smuđ od 80 centimetara i skoro …