fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Razgovor s načelnikom Sabahudinom Klisurom povodom proteklih dešavanja u Fojnici

Danas smo razgovarali sa fojničkim načelnikom, Sabahudinom Klisurom, a teme su bile vezane za nevrijeme koje je proteklih dana zadesilo Fojnicu.

Kao što smo pisali, usljed velikih kiša i rasta vodostaja rijeka, blokirani su bili regionalni putevi Fojnica-Kiseljak, Fojnica-Dusina te lokalni putevi u Božićima, Lučicama i Bašićima.

Također, na pojedinim mjestima je došlo do izlijevanja rijeka Dragače i Gvožđanke (Željeznice).

Kako nam je kazao načelnik Klisura, a u šta smo se mogli i uvjeriti, svi putevi su deblokirani osim puta za selo Bašići.

“Što se tiče ragionalnih puteva, oni su u nadležnosti kantonalne Direkcije za puteve i mi tu možemo urgirati na njihovom redovnom održavanju te njihovom uređivanju kako se slične situacije ne bi dešavale” – kazao je Klisura.

Istakao je zahvalnost na spremnosti i pomoći fojničkih i kiseljačkih privrednika koji su svojom mehanizacijom odmah pritekli u pomoć u rješavanju novonastalih problema. Također, pohvalio je i uslužne djelatnosti ŠPD-a koji su bili mobilni 24 sata.

Kazao je da je najteža situacija na putnoj komunikaciji za selo Bašići gdje se aktiviralo klizište.

”Razgovarao sam sa rukovodstvom ŠPD-a s kojima je dogovoreno saniranje predmetne komunikacije čim dođe do stabilizacije vremena. Saniranje ovog puta će biti izuzetno zahtjevno zbog specifične konfiguracije terena i iziskivati će brojne radove na ovom dijelu terena kako bi ovaj lokalni put učinili adekvatnim za saobraćaj te kako bi spriječili da se isti ili slični problemi dešavaju u budućnosti” – zaključio je načelnik Klisura.

Pročitajte i ovo

Influenserica Adna Helić nakon izlaska iz pritvora: “Najveća snaga koju čovjek može da nosi sa sobom je čista savjest”

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije “Black Tie 2” u Sarajevu, puštena …