fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Da srce pukne od tuge: Preživio autobus smrti, spasio 6 osoba, ali ne i sina

U autobuskoj nesreći, sedmero ljudi, četiri muškarca i tri žene, svi s opekotinama, uspjelo je da iskoči iz zapaljenog vozila i tako preživi nesreću na autoputu jugozapadno od bugarske prijestonice Sofije.

Jedan od preživjelih u jučerašnjoj nesreći je Orhan Aliti. On i državljanin Srbije Ljuljzim Sulejmani su razbili zadnje staklo i pomogli ostalima da spase svoje živote, pišu lokalni mediji.

Ubrzo nakon fatalne nesreće, Orhan je pozvao svoju suprugu, koja živi u Belgiji.

“Aliti je prijavio da se autobus zapalio, dok je on sa teškom mukom uspio da razbije zadnja stakla autobusa i izađe”, rekao je za lokalne medije njegov brat, Samet Aliti.

Nakon što je skočio na zemlju, Orhan je slomio jednu nogu. Njegov sin Visar je još bio u autobusu. Počeo je, navodno, da viče na njega: “Skoči, Visare, skoči”. Nažalost, dječak je nestao u plamenu, prenosi mondo.rs

Orhanovo stanje je sada stabilno. Još ne zna da je među žrtvama i njegov sin Visar, kaže njegov brat.

Orhanova priča otkriva još jedan detalj – u trenutku kada je izašao iz zapaljenog autobusa, umalo ga je udario automobil koji je prolazio autoputem, koji nije stao uprkos očiglednoj tragediji koja se u tom trenutku dešavala.

Tragediju je preživjela i 16-godišnja Zulejha. Njen otac Adnan Jašarovski rekao je da je njegova kćerka nazvala da mu kaže da je preživjela nesreću. Sada je u Sofiji da posjeti kćerku u bolnici.

“Plakao je. Samo su joj ruke izgorjele, ali inače je dobro. Nije mnogo pričao, plakao je i bio u šoku”, rekli su iz bolnice.

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …