fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Tuzlanska heroina čeka bebu: Prije dvije godine izgubila ruku, vjerenik joj najveća podrška!

Kažu da život piše romane. U njima svakako ne može uvijek biti bajno, te se događaju teški trenuci.

Priča Ene Dedić je baš takva, a i pored teške saobraćajne nesreće u kojoj je ostala bez ruke, tačnije šake, možemo reći da njena priča ima sretan “kraj”, jer je nakon svega izašla samo jača. I ne samo zbog toga, već i iz razloga što su glavni junaci te priče ostali zajedno do kraja, a pored svega toga nedavno su saznali najradosniju vijest – da će postati roditelji.

I zato se kraj u njihovom romanu odnosi isključivo na kraj teških momenata, jer ono najljepše tek počinje.

Ena Dedić je na ljeto 2019. godine u mjestu Olovske Luke doživjela saobraćajnu nesreću u kojoj je ostala bez šake. Bio je to jedan od najtežih perioda njenog života. Vjerovatno bi ovo za mnoge značilo da im se život promijeni iz korijena, ali ne i za nju. Ena je nakon svega izašla sam jača i sa još većom količinom životnog optimizma. Ono što je u svima koji je poznaju, kao i velikom broju njenih pratilaca na Instagramu izazvalo još veće divljenje jeste njena pozitiva i energija koju nosi sa sobom.

Nekadašnja Miss šarma BiH je kroz najteži životni test pružila još veći otpor i pokazala snagu koja može biti lekcija svima. S pravom je dobila i titulu tuzlanske heroine. Danas s osmijehom na licu i ponosno nosi robotsku ruku. Oni koji su imali priliku da se lično upoznaju s njom ili je čuju kako govori o nesreći koja ju je zadesila, dugo nakon toga ostaju pod utiscima, jer je Ena od onih osoba nakon kojih dobijate još veću životnu volju. Svakako, postoji nešto što u vezi priče sa Enom nikako ne smijemo izostaviti.

 

Riječ je o njenom dečku, vjereniku Nerminu Nakičeviću. Upravo on je odigrao ključnu ulogu da Ena nakon svega živi sa još većom količinom pozitivne energije. Nermin je ostao uz nju u najtežem životnom periodu, kada je najviše potreban i bio joj je nevjerovatan vjetar u leđa. Ljubav koja je postajala i ranije dobila je sasvim novu dimenziju, a svako ko ih poznaje zna koliko daje sve od sebe da je usreći i da bude najsretnija žena na svijetu. Nermin je svako malo sklon brojnim iznenađenjima za svoju Enu, a pored svega što čini, njoj je najveća nagrada to što je hrabro stao uz nju i ostao da je prati kroz život.

Ovaj par je nedavno podijelio sretne vijesti. One najljepše. Uskoro će postati roditelji dječaka. Dječak će nositi maminu hrabrost i tajinu lojalnost. Ena za Ekskluzivu kaže kako se još uvijek nisu opredijelili za ime, jer im se sviđa dosta njih, te još nisu napravili konačan odabir. Presretna je jer doživljava najljepši životni period, a trudnoća napreduje i sve je kako treba da bude. Dodaje kako su ovim krunisali istinsku ljubav, te da je pored toga što je njen vjerenik nakon nesreće ostao uz nju upravo beba pravi dar.

Možda negdje daleko u sebi, sakriveno od svih, i Ena i Nermin, nose bol zbog nesreće koja se dogodila, ali u njihovoj priči sve ono što je njima potrebno jeste ljubav. Tada se sva bol zaboravlja. Oni se kroz život ne vode za ruke, već srcima ispunjenim ljubavi. Kako jedna pjesma kaže: duše su se srele.

Ena na svom Instagramu broji preko 17.000 pratilaca, te ih neprestano oduševljava jer otvoreno priča o svemu kroz što je prošla i pokazuje pozitivnost kakvu rijetko gdje srećemo.

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …