fbpx
Srijeda , 1 Decembra 2021
Reumal

Upoznajte “kraljicu koride” Eminu, najmlađu vlasnicu i trenericu bikova u BiH

Emina Ćatić iz Bugojna je najmlađa vlasnica i trenerica bikova u Bosni i Hercegovini. Njena porodica ima šest bikova, a ona ljubav prema ovom zanimanju gaji već četiri godine.

Ćatić je ispričala kako se u ovo zanimanje zaljubila 2017. godine, kada je njena porodica kupila tele, koje su zatim zajedno odgojili.

“Vodili smo ga na koride, gdje smo često pobjeđivali. Zatim smo ga prodali prije tri godine, a onda smo kupili novog bika s kojim smo odmah počeli učestvovati u borbama”, ispričala je Ćatić za portal Srednja Bosna.

Ćatić je rekla i kako njena porodica trenutno ima šest bikova, kao i da svih šest učestvuje u borbama i često pobjeđuju. Često je nazivaju “kraljicom koride” što je čini sretnom i daje motivaciju za dalji rad.

Borbe bikova opisala je kao siguran sport u kojem se životinje povrijede vrlo rijetko, kao i da se svi detalji borbi dogovaraju do najsitnijih detalja. Uz sve to, naglasila je kako se ovim poslom bavi zbog ljubavi, a ne želje za zaradom.

Pročitajte i ovo

“Sinoć se lokalo, u klubu rokalo”: Ovo je trenutno najslušanija pjesma u BiH

Bosanskohercegovačkim trendingom vladaju mladi srbijanski izvođači koji izvode sličnu muziku. Sudeći prema milionskom broju pregleda …