fbpx
Subota , 20 Aprila 2024

Danas nova taktično-pokazna vježba MUP-a Republike Srpske

Taktičko-pokazna vježba Specijalne antiterorističke jedinice bit će održana danas na lokaciji Uprave za policijsku obuku, pored Kampusa Univerziteta u Banjoj Luci, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

U vježbi “Odgovor na krizne situacije 2021” učestvovat će Pregovarački tim MUP-a i policijski službenici Policijske uprave Banjaluka.

“Vježba se organizuje sa ciljem osposobljavanja, obučavanja i uvježbavanja policijskih službenika kod rješavanja najsloženijih bezbjednosnih zadataka i u njoj će biti korištena manevarska municija i despoti”, navodi se u saopćenju.

Iz MUP-a RS ističu da ovim saopćenjem žele spriječiti eventualnu neugodnost kod građana, jer je riječ o vježbi, a ne realnom događaju. U saopćenju se dodaje da će se vježba odvijati od 13 do 15 sati i da nije planirano njeno medijsko praćenje.

Podsjetimo da je nedavna vjažba policije i žandarmerije Republike Srpske na Jahorini izazvala mnogo pažnje javnosti te da ju je nenajavljeno iz zraka kontrolisao i EUFOR.

Tada je ocijenjeno da je ova vježba zapravo provokacija čiji je stvarni cilj zastrašivanje neistomišljenika vlasti u RS-u.

Pročitajte i ovo

Fojničaninu uspješno transplantiran bubreg na KCUS-u

Nakon više od 150 dana jučer je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) urađena …