fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Mlada Fojničanka Patricija Šimunić završila “Stomatološki fakultet sa klinikama” u Sarajevu!

Već vam je poznato da volimo pisati o mladim i uspješnim ljudima, posebno iz naše sredine. Ovog puta vam želimo predstaviti mladu Fojničanku Patriciju Šimunić. Kćerka je Ivanke i Markice Šimunić a rođena je 1996. godine u Mostaru. Osnovnu školu “Ivan Goran Kovačić” je, kao odlična učenica, završila u Gojevićima, a zatim je upisala i završila opću Gimnaziju u Kiseljaku u srednjoj školi “Ivan Goran Kovačić”.

Kroz osnovno i srednjoškolsko obrazovanje pokazivala je afinitete za prirodne nauke. Kada je došlo vrijeme za izbor studija, u užem izboru su bili Medicinski i Stomatološki fakultet, ali na kraju ipak Patricija odlučuje upisati Stomatološki fakultet.

Uspješno ga je završila prije mjesec dana i mi joj ovom prilikom čestitamo. Kako nam kaže, put nije bio jednostavan, za šest godina studiranja bilo je potrebno mnogo strpljenja, truda, rada i odricanja. “Na kraju, kada sve sumiram, osim što sam ponosna na postignuti uspjeh, najponosnija sam na prijateljstva koja su se rodila kroz godine dijeljenja istih studentskih briga i problema”

Nakon završenog fakulteta, Patricijina želja jeste da radi posao koji voli i za koji se školovala, da radi u struci, te da napreduje i usavršava se.

“Voljela bih da svi mladi ljudi, koji žele studirati, imaju priliku pokazati i razvijati svoje sposobnosti iako je visoko obrazovanje u našoj državi postalo luksuz koji si ne može svatko priuštiti” kaže nam mlada dr. Šimunić.

“Kompletno društvo bi trebalo više cijeniti i ulagati u kvalitetno obrazovanje. Za sve buduće studente, najvažnija je ljubav prema zanimanju koje odaberu, odlučnost, upornost i spremnost na svakodnevno učenje i rad.”

“Najveću zahvalu dugujem svojim roditeljima na koje sam ponosna i bez kojih ne bih uspjela. Hvala im za razumijevanje, brigu, bezuvjetnu ljubav i podršku sve ove godine.”

Našoj Patriciji čestitamo još jednom i želimo mnogo sreće i uspjeha!

Elmina Pašalić/mahalla.ba

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila MUDERIZOVIĆ (rođ. Bukvić) FATA – FATIMA IZ FOJNICE

Na Bolji svijet je preselila MUDERIZOVIĆ (rođ. Bukvić) FATA – FATIMA IZ FOJNICE. Preselila je …