fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Gošće iz Hrvatske oduševljene “Reumalom” i uslugom

Nedavno smo pisali o ponovnom dolasku gostiju iz Hrvatske u fojnički “Reumal” čime se završila svojevrsna “blokada” koja je trajala 19 mjeseci.

Trenutno u “Reumalu” boravi 100 gostiju iz Hrvatske, a u narednom periodu se očekuje dolazak novih grupa, kao što se očekuje i dolazak gosta iz Slovenije.

Danas smo kratko razgovarali sa Jasenkom Meić i Zenitom Orač, koje su organizovale i vodile dolazak gosta iz Hrvatske.

Jasenka Meić je penzionerka koja živi na relaciji Brač-Split. Kako nam je kazala, ovo je treća godina kako dolazi u Fojnicu te je odbrojavala dane do ponovnog otvaranja granica i mogućnosti da ponovo boravi u “Reumalu”.

Zenita Orač je penzionerka iz Zagreba, a u “Reumal” dolazi već punih deset godina.

Iako za sebe kaže da je lokalpatriota, ljubav prema Fojnici i “Reumalu” je motiviraju da svake godine i po više puta dođe u fojnički “Reumal”.

”Poželjele smo Fojnicu, fojnički zrak, šume, vodu, a posebno “Reumal” i njegovo osoblje” – kažu nam Jasenka i Zenita te dodaju da su boravili i u drugim toplicama (banjama), ali doček, usluga i ljubaznost koju dobiju i imaju u “Reumalu” je nenadmašiva.

Jasenka Meić i Zenita Orač

Tokom boravka u Fojnici, gosti iz Hrvatske će imati organizovane izlete u Sarajevo i Visoko, ali će organizovano posjetiti i fojnički Samostan i Atik džamiju.

Direktor “Reumala” Alija Mukača se posebno zahvalio gospođama Jasenki i Zeniti na njihovom dolasku ističući emocionalnu povezanost sa gostima iz Hrvatske jer njihov povratak u “Reumal” predstavlja sigurni znak povratka u stanje normalnosti prije pandemije Covid-19.

Direktor Mukača je poželio gošćama mnogo zdravlja  i sreće u životu te vjeru da će još dugo godina biti gosti fojničkog “Reumala”.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Vjekoslav (Anto) Bućo iz Fojnice

Preminuo je Vjekoslav (Anto) Bućo iz Fojnice u 83. godini života. Ukop i misa zadušnica …