fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Jasmina dobila bubreg od Milana: Sretan završetak lijepe priče!

Još jedna lijepa humana priča se sretno završila – Jasmini Međedović iz Berana je uspješno transplantiran bubreg i ona i njen donor, Nikšićanin Milan Bojičić, se dobro osjećaju.

Jasmina i Milan su do aprila ove godine bili potpuni stranci, a sada su kao sestra i brat. I više od toga. Jasmina sada ima Milanov bubreg.

  • Riječima ne mogu opisati kako se osjećam. Presrećan sam što je sve prošlo kako treba i što će Jasmina konačno moći da odahne. Želim joj srećan novi život – kazao je dvadesetosmogodišnji Nikšićanin, otac dva maloljetna dječaka – stariji ima tri godine, a mlađi sedam mjeseci.

Jasmina, koja radi kao oftalmolog u beranskoj bolnici, i koja od prošlog avgusta ide na dijalizu, nije se ni usuđivala da mašta o tome da bi, nakon što uža rodbina nije mogla da bude donor, nepoznati Nikšićanin mogao da joj ponudi bolji život.

Na ovaj čin Milana je podstakla sugrađanka i prijateljica Konstantina Nina Vojinović, koja je takođe 2018. godine tada nepoznatoj osobi donirala bubreg. Konstantina je direktorica NVO “Izvor života”, koja je u Nikšiću otvorila Narodnu kuhinju, a Milan je član pomenute nevladine organizacije.

  • Hvala Nini za najljepši osjećaj koji sam u životu doživio, jer neopisivo je ono što osjećam znajući da sam drugoj osobi omogućio novi, bolji, i nadam se, srećniji život. Pozivam ljude da učine isto i pomognu onima koji su u nevolji – poručio je Milan.

To je bio dodatni motiv da se ovaj Nikšićanin odluči da donira bubreg nepoznatoj osobi.

Jasmina i njena porodica su zahvalni porodici, privrednicima, institucijama i građanima Crne Gore, “svim ljudima velikog srca i plemenite duše” koji su se odazvali i pružili pomoć da prikupe novčana sredstva neophodna za transplantaciju. Najviše su zahvalni Milanu.

  • Uvijek mi je najbitnije bilo da je neko čovjek. Jasminu nijesam znao, a kada sam je upoznao shvatio sam da ću pravoj osobi dati bubreg. Čim sam je vidio, prozvao sam je princezom. Vjerujem da bi se sjutra, da nekome iz moje familije treba pomoć, javio neko da im pomogne – uvjeren je Milan.

Mersid Međedović, Jasminin suprug, kazao je da i dalje ne mogu da vjeruju da su uspjeli da priču izvedu do kraja, da je Jasmina dobila bubreg i šansu za život bez dijalize. Zahvalni su Milanu što je odlučio da sa Jasninom podijeli ono najvrednije što ima, dio sebe, uvjereni da će njihovo prijateljstvo biti nešto što će svima služiti za primjer. Kako je Mersid kazao, za njega i Jasminu, Milan je heroj kome nikada neće moći dovoljno da se zahvale.

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …