fbpx
Ponedjeljak , 25 Oktobra 2021
Reumal

Misterij u Srbiji: Nestala porodica, već pet dana im nema ni traga ni glasa, pretražuju i jezero

Misterija nestanka porodice iz Aleksinca i dalje traje. Otac Goran Đokić, majka Gordana i kćerka Lidija (25) su nestali u nedjelju oko ponoći kada su se vraćali iz Moravca u Aleksinac.

Cijela Srbija i dalje traga za njima. Otac, majka i kćerka su nestali oko ponoći u nedjelju uvečer kada su se vraćali iz Moravca. Tamo su bili na večeri kod Goranove majke.

Iako se svi nadaju da je ova porodica samo otputovala negdje, rodica je izjavom da je Goran često bio na meti lopova i da je trpio maltretiranje, bacila “crne sumnje” na priču o njihovom nestanku.

Menjačnica koju drži ova porodica
Menjačnica koju drži ova porodica

– Znate kako, on ima mjenjačnicu, dobro im ide i godinama je već na meti napada. Desilo se da ga ispred kuće sačeka muškarac i da mu prijeti da će svašta da mu uradi da bi on dao neke pare. Najgore je bilo pre neku godinu kada je u mjenjačnicu ušao muškarac koji je uperio pištolj u njega i tukao ga. To je bilo jezivo – kaže ona.

Ističe da svi sumnjaju da im se dogodilo nešto loše, ali da se nadaju da su samo otputovali negdje.

– Znalk su da otputuju, ali su se uvijek javljali. Ali, uvijek. Ovo je prvi put da se ovako nešto dešava. Plašimo se da ih nije neko dočekao ispred kuće i natjerao da krenu negdje. Ili im ušao u kola… Ne znam… Kola nema, nema tragova da su bili u stanu – tvrdi sagovornica. Ona kaže da su nestali na relaciji koja je dugačka svega tri kilometra.

– Od majke iz Moravca su krenuli oko ponoći. U 00.10 su bili u perionici i od tada se ne zna ništa o njima. Niti su dostupni, niti bilo šta… Kao da ih je mrak pojeo. Moj suprug je sada tamo, sada ćeu ći sa policijom unutra, u stan, pa ćemo vidjeti – kaže ona i dodaje da nisu posljednja tri bili u Vrnjačkoj Banji, nego do prošle subote i da sumnja da su ponovo otišli na put.

Komšije ove porodice takođe kažu da je čudo da im danima porodična mjenjačnica ne radi, što nikada ranije nije bio slučaj.

Policija je u toku dana obila stan ove porodice kako bi pronašli tragove koji bi uputili na to gde se nalaze.

Već dva dana helikopteri nadlijeću okolicu Aleksinca u potrazi za nestalom porodicom. Traže njihov crni Volkswagen Passat, a ronioci pretražuju Bavansko jezero. Policija je već drugi put pretresla njihov stan i nisu pronašli ništa, Đokići kao da su propali u zemlju.

Njihovi susjedi kažu da se za ovu porodicu nikad nisu spominjale loše stvari i da su uvijek bili skladna i nasmijana porodica.

– Znam Gorana 100 godina. Znam mu i ženu i kćerku. Otkad ih znam nikada jednu lošu stvar za njih nisam čuo. Kćerka, 25 godina, dijete skroz na mjestu. Nitko ništa loše nije mogao reći. Niti se Goran nešto eksponirao, niti Gordana – rekao je jedan njihov komšija.

– Veoma su složni. Kad izađu ispred zgrade smiju se i zezaju. Ovakav misterij nikad se nije dogodio u Aleksincu… Ma samo da sve dobro završi – dodaje.

Pročitajte i ovo

U selu Gaćice kod Viteza oštećen spomenik braniteljima HVO-a, reagirali iz HDZ-a

U noći sa subote na nedjelju u naselju Gaćice kod Viteza, oštećeno je spomen-obilježje poginulim …