fbpx
Petak , 29 Marta 2024
Screenshot 1 822x463

Djevojka iz Švicarske snimila spot za kasidu na Prokoškom jezeru

Screenshot 1 822x463

 Screenshot 1 822x463

Na ljepotu Prokoškog jezera i njegove okoline ne može se ostati ravnodušan. Na njegovoj blistavoj površini ogledaju se istovremeno zelene livade, vitki borovi, plavo nebo i planinske kućice sa starim drvenim krovovima te mala džamija koja je unikatna i po tome što je džamija na najvećoj nadmorskoj visini u Europi (1666 metara nadmorske visine).

Ove posebnosti bile su motivacija grupi prijatelja iz dijaspore (Švicarska – Njemačka) da se na ovoj predivnoj lokaciji upuste u izazov snimanja spota za kasidu “Moja mala kućica” i tako iskažu ljubav prema svojoj Domovini, njenim ljepotama i na originalan način ispričaju priču sa aspekta duhovnosti, ibadeta i učenja iz Božije Knjige.

Ideju su mogli ekranizirati i na prelijepim švicarskim jezerima kao na primjer u Davosu, u St. Moritzu ili negdje drugo u Europi ali su se odlučili za Bosnu i Hercegovinu i Prokoško jezero, želeći na taj način predstaviti Europi i cijelom svijetu svoju zemlju i vjeru na najljepši način.

Da su uspjeli u svojoj namjeri pokazuje spot mlade i talentovane Nejle Bajrektarević iz Ciriha koja je ove godine punoljetstvo krunisala kasidom i spotom, kao poklonom svojih roditelja. U realizaciji ovog projekta učestvovali su Salem Hurić (Tutligen, Njemačka) – muzika, Dževad Ibrahimović – tekst, Abdulkerim Popaja – aranžman, prateći vokali Amina Mavrić Begić i Salem Hurić. Zasluge za ekranizaciju pripadaju produkcijskom timu “One Moment Studio” na čelu sa režiserom Sulejmanom Muratovićem.

Neka ovaj projekat na relaciji Švicarska – Njemačka – Bosna i Hercegovina bude način i motivacija ostalim umjetnicima, muzičarima , sportistima da nastave širiti pozitivnu priču o jedinoj nam Domovini, Bosni i Hercegovini.

Pročitajte i ovo

Džemat u Hartfordu: Džemat složnih i uspješnih Podrinjaca

Ramazan u Americi (5) Džemat složnih i uspješnih Podrinjaca U Hartfordu, glavnom gradu Connecticuta, nalazi …