fbpx
Srijeda , 10 Avgusta 2022

Pomozimo Tariku Juhiću da dobije borbu za život: Za operaciju tumora treba 50.000 KM

Mladom Tariku Juhiću je prije tri godine dijagnosticiran tumor mozga te od tada prolazi kroz razne tretmane pokušavajući savladati ovu tešku bolest. Njegova porodica i prijatelji sada su pokrenuli akciju prikupljanja novca za veliku operaciju u Teksasu.

Na grupi “Apel za pomoć Tarika” navedeno je kako Juhić već nekoliko godina živi u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) sa suprugom Adelisom Juhić. Imaju dvoje djece – Zejda (4) i Ahmeda (1).

“Godinu dana nakon vjenčanja, Tariku je dijagnosticiran tumor na glioblastomskom stadiju četiri u lijevom frontalnom režnju. Već tri godine prolazi kroz tretmane pokušavajući pronaći lijek koji će mu produžiti život. Početkom septembra ove godine doživio je napad zbog kojeg je hospitaliziran. Ljekari su mu rekli da nema još puno vremena jer se tumor širi vrlo brzo”, navodi se.

Porodica oboljelog je prošle godine potrošila više od 100.000 KM na operaciju u Sjevernoj Karolini, a sada je otvorena opcija operacije u Teksasu (klinika Burzynski) ali ova klinika prihvata samo direktno plaćanje. Operacija košta 50.000 KM (ne računajući putne troškove od Idaha do Teksasa).

Računi za uplate: PAYPAL: adelisa.mehmedovic334@gmail.com

ZA UPLATE IZ BOSNE I HERCEGOVINE Adiko banka: Kadrić Kerim, Bilalovac 181 Broj računa: 3060272861182718

Pročitajte i ovo

Dok su svi kupovali brašno i germu, Mersiha i Galib iz Viteza su pokretali privatni biznis: “Nisam se pokajala ni sekunde”

Dok su svi u proljeće 2020. godine kupovali germu i brašno, Mersiha i Galib, mladi …