fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024
Potpisivanje protokola

Potpisan protokol o izgradnji medrese u Fojnici

Potpisivanje protokola Protokol su potpisali direktor Vakufske direkcije hfz. dr. Senaid Zajimović i generalni direktor direkcije vakufa Republike Turske Adnan Ertem. 


Potpisivanje protokola

Potpisivanjem protokola između Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH i Generalne direkcije vakufa Republike Turske o početku realizacije tri vakufska projekta u BiH zvanično je počela 7. manifestacija Dani vakufa u Bosni i Hercegovini 2017.

Potpisivanjem protokola planira se rekostrukcija i restauracija Ferhad – begove džamije u Tešnju, ponovna izgradnja Medrese u Fojnici i rekonstrukcija i restauracija Behram – begove džamije u Tuzli.

Protokol su potpisali direktor Vakufske direkcije hfz. dr. Senaid Zajimović i generalni direktor direkcije vakufa Republike Turske Adnan Ertem.

G. Ertem i g. Zaimović

Za potpisivanje ovog protokola velike zasluge idu federalnom zastupniku i predsjedniku MiZ – e Fojnica h. Ramizu Meši, koji je u proteklom periodu uložio veliki napor kako bi se konačno krenulo u izgradnju zgrade Medrese u Fojnici. Ovo je veliki mubarek za MiZ – e Fojnica, ali i za općinu Fojnicu koja će napokon dobiti jedan ovakav objekat.

U svojoj izjavi za medije hadžija Ramiz Meša je, prije svega čestitao turskom narodu na nedavnoj referndumskoj pobjedi, zahvalio se i direkciji vakufa Republike Turske na čelu sa g. Adnanom Ertemom što su prepoznali Fojnicu kao mjesto gdje će svojim sredstvima podržati obnovu vakufskih objekata kakva je i zgrada Medrese u Fojnici.

(medzlis-fojnica.ba)

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …