fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

Mještani Radenkovca kod Fojnice muku muče sa zrakom više od mjesec dana

Nešto više od mjesec dana, tačnije od 21. augusta, mještani Radenkovca muku muče sa zrakom u svojem mjestu.

Naime, 21. augusta je izbio požar na fojničkoj gradskoj deponiji koja se nalazi u blizini Radenkovca.

Iako su fojnički vatrogasci brzo intervenisali i požar lokalizovali, zbog velikog broja deponovanog smeća nabdijelu gdje je požar izbio, i dalje se širi miris dima koji stanovnicima Radenkovca pravi velike probleme.

Našoj redakciji se javila S.B. koja nam je kazala da više od mjesec dana ne može otvoriti prozore svoje kuće, pogotovo, u večernjim satima jer je miris neizdrživ.

Kontaktirali smo i direktora JKP “Šćona”, Abasa Nišića, koji nam je kazao da je svakodnevno na terenu i da zna za ovaj problem. U toku dana dođu i vatrogasna vozila koja posipaju vodom fokalno mjesto požara, ali u večernjim satima ponovo dođe do dimljenja koje je skoro nemoguće spriječiti.

Uvjerili smo se i sami da je područje od Radenkovca pa do Ragala u večernjim satima zadimljeno te da se širi nesnosan smrad.

Podsjećamo, sve je počelo od paljenja starog željeznog kreveta od strane neodgovornih pojedinaca.

Mjesto na kojem se nalazio željezni krevet

Nadat se da će uskoro pasti veće količine kiše koje bi ovaj požar i dim totalno ugasile jer pokušaji fojničkih vatrogasaca i JKP “Šćona”, zbog terena, ne omogućavaju do kraja uspješan rezultat.

Pročitajte i ovo

Policija PS Fojnica legitimiše sve učesnike saobraćaja u naselju Ostružnica

Policijska stanica Fojnica angažovana je u intenziviranju kontrola saobraćaja, s posebnim naglaskom na suzbijanje vožnje …