fbpx
Srijeda , 10 Avgusta 2022

Izdvojene nove 44 stipendije za fojničke studente, SDP bio protiv

Na 6. Redovnoj sjednici Opštinskog vijeća jedna od tačaka na kojoj su se “lomila koplja” je bila i tačka Izmjene i dopune budžeta Opštine za period od 01. januara do 31.12. 2021. godine.

Ovom tačkom i rebalansom budžeta je bilo predviđeno, na prijedlog načelnika Opštine Sabahudina Klisure, da se pored 30 studenata koji su dobili stipendije od Opštine, za njih još 44 obezbijedi 44.000,00 KM te bi se time broj studebata koje stipendira Opština povisio na 74 studenta.

Vijećnici iz HDZ-a, SBB-a i SDP-a su bili PROTIV usvajanja rebalansa budžeta uz prijedlog da se uvećaju rashodi iz budžetskih rezervi te da iz rezervi rasporedi 44.000,00 KM potrebnih za dodatne stipendije.

Interesantno je da, iako je ovo bio prijedlog SDP-a, na kraju SDP nije glasao ZA ovakvu odluku.

Naime, ZA izdvajanje dodatnih 44 stipendije za fojničke studente je glasalo 14 vijećnika (8 iz SDA, 4 iz HDZ-a, 2 iz SBB-a), a protiv su bili Emir Memija i Denisa Salčinović iz SDP-a te je suzdržan bio Ismet Zulum, također, iz SDP-a.

Pročitajte i ovo

Dok su svi kupovali brašno i germu, Mersiha i Galib iz Viteza su pokretali privatni biznis: “Nisam se pokajala ni sekunde”

Dok su svi u proljeće 2020. godine kupovali germu i brašno, Mersiha i Galib, mladi …