fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Mlada Adna Ibrahimović iz Tešnja nova hafiza Časnog Kur'ana

Adna Ibrahimović iz Tešnja, kći hafiza hadži Nermina-ef. i hadži Aide, rođena 2002. godini u Zenici, danas je pred komisijom Rijaseta Islamske zajednice uspješno proučila posljednje kur'anske ajete napamet i tako stekla časnu titulu hafize Časnog Kur'ana.

Komisiju su činili kurra hafiz dr. Dževad Šošić, hfz. dr. Muhamed Čajlaković, hfz. dr. Dževad Hrvačić i hfz. dr. Abdulaziz Drkić.

Nakon završene osnovne škole, Adna je upisala u Behram- begovu medresu u Tuzli, koju je završila 2021. godine. Upisala je Mašinski fakultet u Tuzli.

Hifz je učila pred muhaffizom hafizom dr. Edinom Dedićem, profesorom u Behram- begovoj medresi. Fondacija “Hifz Časnog Kur'ana” na čijem čelu je dr. Džemal Mosleh je tokom učenja hifza stipendirala hafizu Adnu.

Ona je treći hafiz u porodici Ibrahimović. Njen otac Nermin i amidža Maid su hafizi i trenutno rade kao imami. Ovom prilikom čestitamo hafizi Adni, njenoj porodici i cijeloj Islamskoj zajednici, te se nadamo da će u budućnosti u porodici Ibrahimović biti još hafiza.

(M.I./Preporod.info)

Pročitajte i ovo

Aferim: Donirala bubreg voljenom Adnanu i tako mu spasila život

Život je otvorena prazna knjiga u kojoj vrijeme piše stranice gusto kucanog teksta i svjedoči …