Izjave pojedinaca zabilježila je Al Jazeera.

Na pitanje kakav je osjećaj nakon svega što se dogodilo, jedan od građana je rekao: “Kakav, nikakav”. Ovo je čisti fašizam. Banda. Izgubili su oni, kada na ovaj način dovode mitropolita, uzgubili su, a mi ćemo se vidjeti još”.

Jedna učesnica demonstracija je kazala kako je policija neprestano na okupljene bacala suzavac.

– Bez ikakvog razloga su bacili suzavac na nas. Bilo nas je preko puta manastira 50-100, ništa nismo radili. Neprestano su bacali suzavac, ništa nismo vidjeli – rekla je.

Ogorčenje nisu krili ni drugi.

– Teško se boriti sa srpskim popovima koji su pobili pola Jugoslavije. Šta ćemo – kazala je jedna Crnogorka.

Razočarenje građana je veliko.

– Ovo je poraz demokratije, ozbiljno vam kažem. Imamo jednog protinejka koji je ovdje došao 1918. godine bajonetima srpske okupacione vojske i žandarmerije, a danas nažalost, na suzavcu i pendreku crnogorske policije. To je žalosno – rekao je jedan od učesnika prostesta.

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ustoličen je danas u Cetinjskom manastiru, čemu se protivio veliki broj građana Cetinja i Crne Gore koji su protestovali i postavili barikade kako bi to spriječili. Na kraju su patrijarh SPC-a Porfirije i mitropolit Joanikije prevezeni na Cetinje stigli sa dva vojna helikoptera te su pod jakom policijskom pratnjom provedeni u manastir.