Naime, u istočnom dijelu Baške zvanom Kricin, u uskoj dvosmjernoj ulici iznad plaže, vozač automobila zagrebačkih registarskih oznaka u jednom je trenutku retrovizorom zakačio turista s njemačkog govornog područja.

Ovaj se razljutio i neopreznom vozaču otkinuo retrovizor s automobila, nakon čega je Zagrepčanin izašao iz automobila. Nakon kratke svađe, vozač je, kako su Novom listu prepričali očevici, nokautirao pješaka, koji je na licu mjesta preminuo.

Zasad nema informacija je li do smrti došlo od posljedica samog udarca ili je nesretnik pri padu udario glavom u tlo. Više detalja o uzrocima smrti bit će poznato nakon obdukcije.

Susjedi kažu kako je pokušaj reanimacije stranog turista trajao gotovo sat vremena, ali nije mu bilo spasa. Također navode kako bi vozač mogao biti u dobi od četrdesetak godina, a stradali turist desetak godina stariji. O jučerašnjoj tragediji još uvijek svjedoče tragovi krvi na ulici u kojoj se sve zbilo.

Policija se danas još nije službeno očitovala o događaju. Sinoć su saopćili kako su u poslijepodnevnim satima subote zaprimili dojavu o mrtvoj muškoj osobi na ulici iznad plaže u Baški na otoku Krku. Na mjestu događaja proveden je uviđaj kojim je rukovodio zamjenik županijske državne tužiteljice u Rijeci, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Na kriminalističko istraživanje, stoji u saopćenju PU primorsko-goranske, privedena je jedna osoba te se nastavlja utvrđivanje relevantnih činjenica i okolnosti koje su dovele do ovog događaja. Tijelo stradalog muškarca bit će prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi obdukcije, piše Novi list.