fbpx
Ponedjeljak , 22 Aprila 2024

Smjena turista: Kilometarske kolone na izlazima iz BiH, večeras veće gužve na ulazima u domovinu

Vikend je, smjena je turista, mnogi se vraćaju svojim kućama u neku od zemalja Evrope, pa su duge kolone vozila na većini graničnih prijelaza, navode iz BIHAMK-a.

Trenutno su na svim graničnim prijelazima na sjeveru i zapadu kilometarske kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Izdvajaju prijelaze: Izačić, Velika Kladuša, Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica, Bosanska Dubica, Bosanska Gradiška, Gradina, Bosanski Brod i Šepak.

Iz BIHAMK-a dodaju da nešto kasnije očekuju kolone vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prijelazima na jugu zemlje.

Frekventno je i na putevima u Bosni i Hercegovini.

Savjetuje se da prije polaska na put provjerite svu potrebnu dokumentaciju za vas i vozilo, te se informišite o stanju na putevima i graničnim prijelazima. Ukoliko putujete na duže relacije pravite češće pauze.

Zbog održavanja Međunarodne auto trke na brdskim stazama, danas do 20 sati obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Cazin-Srbljani-Ostrožac. Za vrijeme obustave vozila se usmjeravaju na regionalne puteve.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do pet sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do šest sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Pročitajte i ovo

Fojnički osnovci prvaci države BiH

🥇🇧🇦🇧🇦DRŽAVNO TAKMIČENJE “MISLI MINE”🇧🇦🇧🇦🥇 Dana 22.04.2024. godine u Brčkom je održano Državno takmičenje iz programa …