fbpx
Petak , 19 Aprila 2024
wahhabism 823x463

Vehabizam, idiotizam!

wahhabism 823x463

 wahhabism 823x463

Kada se govori o vehabijama, pravim podjelu, ne onu koju oni nameću, nego na normalne i idiote. Normalni su oni koji dolaze u džamiju, koji se bore za islamsku zajednicu, koji rade normalne poslove, koji imaju radni staž, koji se normalno selame i ne proklinju sve i svakoga. Idioti su oni, lahko ćete ih i lahko će se prepoznati koji nameću svoj svjetonazor, koji proklinju mevlud, šiije, sufije, koji islamsku zajednicu smatraju šejtanskom zajednicom i koji sve što ima sa tradicijom muslimana anatemišu ako nije u skladu sa poslovnom agendom Kraljevine Saudijske Arabije.

Gledam prekjučer, tzv. daija govori da neće halaliti onima koji ga „lažno“ optužuju zarad ovodunjalučke koristi…

Habibi, ohani, smiri se, budi fin, Poslanik, a.s., ne bi tako reagovao… Možda bi pajdaši ti i finansijeri iz Saudijske Arabije, ali Poslanik ne. „Žao mi je“ što niste uspjeli srušiti Islamsku zajednicu, „žao mi je“ što niste uspjeli ukrasti zekat. I nemoj, ekhii, habibi, „smiješni“, govoriti da si dio IZ BiH. Nisi, paša. Onaj ko je dio IZ BiH, on je ne vrijeđa i ne ruši, direktno se ne oglušuje na fetve reisu-l-uleme Kavazovića.

 Kao i uvijek ću kazati, IZ BiH ima dosta grešaka i greškica, ali je uvijek uz svoj narod i nikada ga nije ostavila, ni u ratu ni u miru. Ono što ste samo uspjeli jeste da probudite Islamsku zajednicu, da pokaže narodu kako ono što vi propovijedate je mrzilački i potencijalno, u budućnosti, bratoubilački. Jer šta bi se desilo kada bi bilo pola vehabija i pola tradicionalnih Bošnjaka. Šta bi se desilo kada bi uveli višeženstvo, kada bi uveli obrezivanje žena kao tradiciju, šta bi…

Ekhii, habibi, paša „smiješni“, ako se želiš baviti misionarstvom, idi u Mađarsku, Češku, Slovačku, Finsku… tamo se širi islam, a ne u Bosni jer, vjerovao ili ne, već 550 godina, muslimani žive i uspjeli su opstati na ovom prostoru!

Goni, „smiješni, dosta te je bilo! 

Pročitajte i ovo

Prava ljubav! Priča o Armini i Saudinu, slabovidnoj djevojci i slijepom mladiću iz Kiseljaka

Jedna divna priča o ljubavi, a o ljubavi treba pričati uvijek, našla se u Sarajevu. …